Sinterklaas komt op 12 november in Borne

Feestelijke intocht van Sinterklaas en zijn Pieten door het dorpscentrum van Borne.

Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas in Borne aan. Om precies 14.00 uur wordt hij, samen met al zijn Spaanse Pieten, verwacht op het Rheineplein, waar burgemeester Jan Pierik hem welkom zal heten. Daar zal het gezelschap dan een kijkje nemen bij allerlei spelactiviteiten voor de kinderen die vanaf 12.00 uur al op het plein zullen plaatsvinden. Daarna volgt de intocht door het centrum van Borne, voorafgegaan door de Bornse Harmonie.

De route van de tocht is Rheineplein, Bolkshoek, Nieuw Kerkstraat, Grotestraat en Dorsetplein. Bij de St. Stephanuskerk zal de Sint uit zijn auto stappen om van daaruit wandelend de route door de Grotestraat te volgen naar het eindpunt: het Dorsetplein.
Op datzelfde Dorsetplein verzorgt presentator Matthijs Jansen dan vanaf 14.00 uur een vrolijk
programma, waarbij hij zo af en toe een blik zal werpen op het grote videoscherm waarop de
livebeelden van de intocht te zien zullen zijn.

Als Sinterklaas en de burgemeester eenmaal het Dorsetplein hebben bereikt zal Danceworkx hier enkele dansoptredens verzorgen, waarna zowel Sinterklaas als de burgemeester een woordje zullen spreken.

Rijmpjespiet

Rijmpjespiet is al voor Sinterklaas uit gestuurd. Hij kwam in Borne aan en is aan de slag gegaan. Alle cadeaus nog op de boot, maar hij heeft de rijmpjes al klaar, is dat niet raar? Met gedichten als: “Joost, jij krijgt dit jaar helaas, geen cadeaus van Sinterklaas.” en “Jeroentje met z’n lieve snuit, krijgt van Sinterklaas geen fluit.”

Dat moeten we natuurlijk helemaal niet willen in Borne! Daarom is het comité in gesprek gegaan met Sinterklaas. Houd de kanalen in de gaten, want die video komt binnenkort online!

Kijk voor meer informatie op de website van Sint in Borne

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van Sint in Borne

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne