Schrijfster Annet Jacobs signeert haar boek ‘De Pizza Bende’ in Kulturhus Borne

Maandag 12 september is er in het Kulturhus een signeersessie met schrijfster Annet Jacobs van haar boek ‘De Pizza Bende’.

JMZ Go! organiseert in samenwerking met de gemeente Borne een signeersessie met schrijfster Annet Jacobs. Op deze dag kun je Annet ontmoeten, haar vragen stellen en je boek laten signeren. De signeersessie vindt plaat in het Kulturhus/bibliotheek vanaf 15.00 uur. Tijdens de signeersessie met de schrijfster Annet Jacobs ontvangen jonge mantelzorgers uit Borne een exemplaar van het boek ‘De Pizza Bende’.

Een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland groeit op terwijl ze zij zorgen maken over een naaste. De kinderen zorgen voor hun ouders, een broer of zus met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Veel jonge mantelzorgers zijn zich niet bewust van de impact van de zorgsituatie op hun persoonlijke leven. De zorgen beschouwen ze als normaal en vanzelfsprekend. Ze voelen zich geen mantelzorgen. Tegelijkertijd kan mantelzorg op jonge leeftijd ook mentaal belastend zijn. Ze dragen bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheden en maken zich meer zorgen dan leeftijdgenoten zonder een zorgsituatie thuis. JMZ Go!, een onderdeel van SIZ, maakt zich sterk voor kinderen en jongeren die opgroeien met de zorg binnen het gezin. “Wij bieden verschillende activiteiten en cursussen aan.”

Begin juli heeft JMZ Go! in samenwerking met schrijfster Annet Jacobs (o.a. bekend van het boek ‘De Tik Tok Challenge’) een boek uitgebracht genaamd ‘De Pizza Bende’.
Het boek gaat over Riff, die een bijzonder zusje heeft. Hij moet vaak thuisblijven om voor haar te zorgen. Daarom neemt Riff nooit vrienden mee naar huis. Maar dan ontmoet hij Filoe. Zij heeft iets vreemds ontdekt. Samen bespioneren ze hun broers, die allebei pizzabezorger zijn en verdacht vaak pizza’s naar hetzelfde adres brengen. Wat gebeurt daar? Filoe vermomt zich als pizzabezorger. Ze verdwijnt in het huis en komt niet meer naar buiten… Kan Riff haar redden?

Dit boek sluit aan bij het scholenproject ‘Ik ben wat jij niet ziet’ van JMZ Go! waarin het thema opgroeien met zorg binnen het gezin bespreekbaar wordt gemaakt voor jongeren.

De signeersessie is op maandag 12 september in het Kulturhus/bibliotheek van 15.00-16.00.
Opgeven kan via e-mail: m.groothuys@jmz-go.nl.

Kijk voor meer informatie op de website van Annet Jacobs

Kijk voor meer informatie op de website van JMZ Go!

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne