Schaaft ROAST it de scherpe kantjes van de corona maatregelen eraf?

Bij ROAST it Borne is hard gewerkt om restaurant en terras weer openingsklaar te maken.

Tijdens de persconferentie van dinsdag 20 april werden eindelijk wat versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Eén van deze versoepelingen is dat terrassen vanaf 28 april weer tussen 12.00 en 18.00 uur open mogen. Hoewel er dan nog niet gedineerd zal kunnen worden, tenzij je al om 17.00 wilt gaan, is het wel mogelijk om te gaan lunchen of borrelen. En ROAST it is er dan helemaal klaar voor.

ROAST it is een lunchroom/restaurant in het centrum van Borne. Het pand waar ze zitten heeft al diverse bestemmingen gehad: stadhuis, supermarkt en nu dus alweer jaren restaurant. Het personeel van ROAST it heeft de afgelopen lockdown periode nuttig besteed, er is veel opknapwerk gedaan: “er is binnen geschilderd en alles is opgefrist. Ook de serre is schoongemaakt en de deuren zijn helemaal opgeknapt. Nu worden nog de tafels geschuurd en geolied. Als we weer open mogen ziet alles er straks weer top uit.”

Het was de bedoeling om alles klaar te hebben op de verwachte terras opening per 21 april. Maar helaas ging de opening op die datum niet door maar werd het 28 april. Hierdoor was er wel meer tijd voor het opknapwerk. Hoewel ROAST it sinds de sluiting wel aan afhaal doet, willen ze natuurlijk heel graag hun gasten weer terug op het terras of in de zaak. En als voorbereiding hierop is er door het personeel druk geschaafd, geschuurd en geklust om de gasten weer te kunnen ontvangen.

Volg het nieuws uit Borne

Tekst en foto Erna Binnendijk
Een productie van RTV Borne