Sam’s Kledingactie voor schoolkinderen in Oeganda

Inleveren kan bij het Openluchttheater Hertme.

Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, wanneer corona voorbij is, weer terug naar school kunnen.

Actiedagen in Hertme

Van 10 tot en met 16 oktober a.s. kunt u in Hertme kleding en schoenen -die u niet meer draagt, maar waar iemand anders misschien nog wel blij van wordt, inleveren bij de garage bij Theaterhoes Openluchttheater Hertme. De Sam’s vrijwilligers zijn dan van 09.00-12.00 uur aanwezig om de goederen -geheel coronaproof- in ontvangst te nemen. Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen zij helaas niet aannemen.

Uw steun is onbetaalbaar

Een financiële bijdrage van € 75.000,- biedt kinderen in Oeganda iets onbetaalbaars: door naar school te gaan, maken zij kans te kunnen ontsnappen uit de armoedecirkel en een betere toekomst voor zichzelf te creëren! Met uw steun in de vorm van kleding en schoenen zorgt Sam’s Kledingactie er samen met Cordaid voor dat de kinderen die niet (meer) naar school gaan of na Covid-19 niet terug zouden komen, na de heropening toch weer naar school gaan of op school blijven. Hoe meer kinderen naar school toe gaan, hoe meer kans ze hebben op betaald werk en hoe beter hun toekomstperspectief wordt. En dit geven zij weer door aan hun kinderen.

Kijk voor meer informatie op de website van Sam’s Kledingactie

Volg het nieuws uit Borne