Run Bike Run Borne

Dit jaar zal tijdens de jaarlijkse Melbuul’ndagen weer de Run Bik Run worden gelopen en gefietst.

Run Bike Run trainingen

Maandag 8 augustus begonnen de RBR trainingen weer. Vertrek is bij de Dorsmolen in Borne (het ‘parc fermé’ tijdens de wedstrijd). Een mooie gelegenheid om het parcours te verkennen, vragen te stellen en mede liefhebbers te ontmoeten.
Twijfel je nog om je op te geven? Dan zijn deze trainingen zeer geschikt als test! Inschrijven kan tot en met 17 augustus via de website van RBR Borne.

Fietstrainingen (helm verplicht) zijn op maandagen 8, 15 en 22 augustus om 19.00 uur.
Looptrainingen op dinsdagen 9, 16 en 23 augustus om 19.15 uur.

Voor iedereen een nieuw parcour record

In overleg met het Melbuuln committee en BBO is besloten dit jaar het loopparcours iets aan te passen om druk op het centrum te verlagen. De Grotestraat wordt nu gemeden, maar start en finish zijn nog altijd op het Dorsetplein. Ook zullen de winnaars op het muziekpodium worden huldigen, goed zichtbaar voor iedereen. Bijkomend voordeel voor de deelnemers is dat iedereen een persoonlijk parcoursrecord zal vestigen!

Het nieuwe parcours in het centrum ziet er ingewikkeld uit, maar zal zich tijdens de wedstrijd vanzelf wijzen. De deelnemers starten zoals altijd voor Las Carretas en lopen over de Bekenhorst richting de tunnel (blauw). Bij terugkomst in het centrum wordt er na de tunnel niet rechtsaf afgeslagen, maar rechtdoor gelopen over dezelfde Bekenhorst naar het centrum (paars). Bij het Dorsetplein gaat de route linksaf de Marktstraat in en loopt achter het Dijkhuis, langs de vijvers weer naar de tunnel. Na de laatste ronde loop je bij Las Carretas rechtdoor en finish je op het Dorsetplein (rood).

Ook voor de Rabo Kids RunBikeRun verandert het parcours

Bij de korte wedstrijd vervalt bij het tweede loopgedeelte het ommetje door de Oude Almelose weg. Dit parcours wordt dus iets korter. Bij de langere wedstrijd loopt de jeugd het rondje om het Dijkhuis tijdens het eerste loopgedeelte. De start is gelijk, maar voor de tunnel slaat de route rechtsaf en wordt dit gedeelte van het parcours één keer in tegengestelde richting afgelegd. De jeugd komt dus kort na de start weer door het centrum. In de tussentijd is de individuele wedstrijd om 16 uur gestart. Ook bij de langere jeugdwedstrijd is het tweede loopgedeelte iets korter.

Nieuwe locatie voor afhalen startnummer en omkleden

De vertrouwde locatie voor het afhalen van startnummers bestaat niet meer: basisschool de Esch is afgebroken en maakt momenteel plaats voor appartementen van zorgorganisatie Aveleijn. De nieuwe locatie voor het afhalen van startnummers en voor omkleden/douchen is dit jaar sporthal ‘De Hooiberg’, schuin tegenover de ingang van het Parc Fermé aan het loopparcours. Zie het kaartje op de website van RBR Borne. Parkeren kan op parkeerplaatsen aan de Oostermaat of op de grote parkeerplaats bij het treinstation.

Heb je je nog niet ingeschreven? Dat kan nog tot en met 17 augustus via de website van RBR Borne.

Foto: Richard Sanders

Kijk voor meer informatie op de website van RBR Borne

Meer sport uit Borne

Volg het nieuws uit Borne