Run Bike Run Borne dit jaar NK duathlon

De 31e Run Bike Run Borne wordt bijzonder met het Nederlands Kampioenschap duathlon.

Dit jaar is de RBR Borne – voor het eerst – het strijdtoneel van het Nederlands Kampioenschap standaard duathlon. Naast het NK overall, nemen alle individuele deelnemers deel aan het zogenaamde AgeGroupKampioenschap (AGK): in leeftijdsgroepen van vijf jaar wordt gestreden om de nationale duathlon titel. Dit is dus de kans om Nederlands Kampioen te worden! De afstanden blijven gelijk aan het voorgaande jaar: 6,8km/30km/4,9km.

Het NK geldt alleen voor de individuele volwassen wedstrijd. De teamwedstrijd blijft als vanouds. De jeugdwedstrijd kent wel een verandering: beide leeftijdscategorieën starten dit jaar tegelijk en volgen hetzelfde parcours: 0,8 km lopen, 6,7 km fietsen, 1,9 km lopen. Er is wel een aparte uitslag.

Inschrijving is gestart

De 31e RBR Borne vindt plaats op zaterdag 26 augustus, zoals altijd tijdens de gezellige Melbuul’ndagen. Inschrijven kan de website van rbrborne.nl of rechtstreeks op inschrijven.nl.

Let op: de starttijden zijn dit jaar één uur eerder dan gebruikelijk!
Kijk op de site van Run Bike Run voor alle informatie.

Run Bike Run kan jullie steun goed gebruiken

Nog meer dan andere jaren heeft de organisatie van RBR Borne bij dit NK behoefte aan
vrijwilligers, met name tijdens de wedstrijd langs het parcours.
Wil je helpen? Meld je dan aan via de website.

Tenslotte

-Na heel veel jaren fantastische ondersteuning heeft OCON besloten te stoppen als hoofdsponsor. Heel jammer natuurlijk, maar RBR Borne is vooral erg dankbaar voor de jarenlange steun. Er is nog geen bedrijf gevonden dat het stokje wil overnemen. Heb je een tip: mail naar runbikerunborne@gmail.com.

-Niet alleen is de start dit jaar één uur eerder dan anders, ivm het NK is er dit jaar ook een aparte vrouwenstart: drie minuten na de mannen klinkt het startschot voor de vrouwelijke atleten.

-De Championchip is verouderd en verdwijnt uit de RBR Borne. RBR Borne gaat dit jaar over op de MyLaps ProChipPro. De huur is bij het inschrijfgeld inbegrepen

-Overgebleven jubileumshirts van 2022 zijn geschonken aan een dorpje in Gambia, waar ze goed terecht zijn gekomen.

Kijk voor meer informatie op de website van Run Bike Run Borne

Kijk voor meer informatie op de website Inschrijven.nl

Meer sport uit Borne

Volg het nieuws uit Borne