Run Bike Run 2022 gaat door

De inschrijving voor de 30e Run Bike Run Borne is van start gegaan.

Na twee jaar uitstel gaat de organisatie er helemaal vanuit dat het dit jaar toch echt gaat lukken: de 30e Run Bike Run Borne, op 27 augustus 2022, zoals altijd tijdens de gezellige Melbuulndagen. Inschrijven kan sinds zondagochtend 10 april.

Nieuwe locatie voor afhalen startnummers en omkleden

De vertrouwde locaties – basisschool de Esch en de naastgelegen sporthal – zijn afgebroken en maken momenteel plaats voor appartementen van zorgorganisatie Avelijn. De nieuwe locatie voor het afhalen van startnummers en voor omkleden/douchen is sporthal ‘De Hooiberg’ geworden, schuin tegenover de ingang van het Parc Fermé aan het loopparcours. Parkeren kan op parkeerplaatsen aan de Oostermaat of op de grote parkeerplaats bij het treinstation.

Aanpassing loopparcours

Om het drukste gedeelte van het centrum tijdens de Run Bike Run te ontlasten, is er overleg met de Melbuuln-organisatie en andere belanghebbenden om het parcours aan te passen. Informatie hierover volgt later.

Jeugd

Ook dit jaar zijn er weer twee jeugd wedstrijden:

  • Korte afstand voor kinderen tot en met 12 jaar: 800 meter lopen, 6,8 km fietsen en tenslotte 1,0 km lopen
  • Langere afstand voor de jeugd 12 tot 16 jaar: 2,0 km lopen, 12 km fietsen en 1,9 km lopen.

Goed voorbereid aan de start

De organisatie kijkt er naar uit dat de 30e editie dit jaar eindelijk lijkt te kunnen plaatsvinden! En dan is het belangrijk dat iedereen fit en goed voorbereid aan de start staat. Dit kan door het ondergaan van een sportmedisch onderzoek. In de topsport is dit een vast onderdeel in de voorbereidingsfase. Maar voor elke sporter is het belangrijk om het lichaam te laten nakijken voordat je het serieus gaat belasten, ook bij een evenement als de Run Bike Run.

Kijk voor meer informatie op de website van Run Bike Run Borne

Meer sport uit Borne

Volg het nieuws uit Borne