Rijbewijskeuringen CBR in Borne

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.

Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent, of wanneer u een zogenaamd groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR.

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen in De Poort van Borne op vrijdag 28 mei, dinsdag 15 en 22 juni medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.

Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 50 euro. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs 70 euro.

Afspraak maken

Een afspraak voor het spreekuur kunt u uitsluitend maken via RegelZorg. Dit gaat gemakkelijk en snel via de website van RegelZorg, of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088 2323 300.

De Procedure

Houd zelf de einddatum van uw rijbewijs in de gaten en begin indien u ook medisch gekeurd moet worden vijf maanden voor deze datum met het verlengen van uw rijbewijs.

De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op de website van het CBR. Dit gaat via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring kunt u kopen bij de meeste gemeenten of via RegelZorg.

Deze vragenlijst over uw eigen gezondheid moet u eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord krijgt u van het CBR het Verslag (soms meer dan één), die de keuringsarts moet invullen. Op dàt moment kunt u pas een afspraak maken voor de keuring.

De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal voor u in en versturen deze direct naar het CBR. Meer informatie over de procedure leest u op de website van Regelzorg.

Coulanceregeling EU voor alle rijbewijshouders

Verloopt het rijbewijs tussen 1 september 2020 t/m 30 juni 2021, dan is uw rijbewijs in de hele EU nog tien maanden geldig vanaf de einddatum op uw rijbewijs.

De doorlooptijden van het CBR zijn een stuk verbeterd, dus als u zich tijdig laat informeren en u zich goed voorbereidt op de keuring zult u geen gebruik hoeven maken van deze regeling.

Bekijk de website van RegelZorg

Bekijk de website van het CBR

Volg het nieuws uit Borne

Een productie van RTV Borne