Repair Café Stroom Esch

Elke laatste zaterdag van de maand Repair Café Borne in de Stroom Esch van 10.00 tot 12.00 uur.

Zaterdag 27 augustus is het volgende Repair Café in wijkcentrum de Wanne, zoals gebruikelijk van 10.00 tot 12.00 uur. Alles mag ter reparatie aangeboden worden zolang men het apparaat, textiel of speelgoed zelf mee kan nemen.

Om iedereen zoveel mogelijk de kans te geven vraagt het Repair Café om per bezoek één artikel te laten repareren. Indien er tijd over is, kan in overleg nog een andere artikel misschien ook nagekeken worden.

Wist je dat ….

Vrijwilligster Mini erg handig is met de naaimachine?
Kom gerust met kleine verstel werkzaamheden zoals, broek korter laten maken, knoop aanzetten, naadjes dichtmaken.

Het motto van Repair Café

“We kunnen misschien niet elk defect herstellen, maar we proberen het in elk geval. Weggooien kan immers altijd nog.”

Wat doet men in een Repair Café?

Mensen hebben thuis vaak spullen liggen die niet meer werken, maar waarvan ze niet weten hoe ze aan de praat te krijgen. Het is tegenwoordig gebruikelijk om ze dan maar weg te gooien. Maar dat is lang niet altijd nodig, misschien zijn ze op een eenvoudige manier te repareren: een nieuw snoertje, de stekker beter eraan zetten, een druppeltje olie op de juiste plaats, maar vaak durven mensen daar niet aan te beginnen.

Kom langs in de Wanne op de laatste zaterdag van de maand als je iets te repareren hebt

Een groepje mensen in de Stroom Esch zet zich in om anderen te helpen bij eenvoudige reparaties. Het is dus niet de bedoeling om een kapot voorwerp af te geven en later weer op te halen. Repair Café helpt bij de reparatie, zodanig dat de “klanten” er ook van kunnen leren.

Geen reparatiebedrijf

Het is dus geen reparatiebedrijf: “we vormen een groep vrijwilligers die willen helpen en naast het repareren is er plek voor een praatje met een vrijwilliger of gastvrouw.”

Het lukt niet altijd om een apparaat aan de praat te krijgen. Het risico ligt dan ook bij de eigenaar van het apparaat. Het heet (Repair) Café omdat het ook gezellig kan zijn om er samen over te praten, of gewoon langs te komen voor een kop koffie of thee.

Vrijwilligers gezocht

Via deze weg wordt ook een oproep gedaan voor vrijwilligers die willen helpen met repareren binnen het Repair Café.

Kijk voor meer informatie op de website van Repair Café
https://www.repaircafe.org/

Kijk voor meer informatie op de website van Wijkvereniging Stroom Esch
https://www.stroomesch.nl/wse/repair-cafe/

Volg het nieuws uit Borne