Presentatie bundel ‘Wisselplaats’ van Monique Wilmer-Leegwater

Op zaterdag 15 april 2023 presenteert Monique Wilmer-Leegwater haar debuutbundel ‘Wisselplaats’.

“Vanavond is het feest in de stad, we zullen vrolijk zijn en drinken, dansen, zingen. Je wees haar aan, het biggenkind dat eraan moest geloven. Zingen zullen ze, zei je. Zingen zullen ze allemaal.”

Op zaterdag 15 april 2023 presenteert Monique Wilmer-Leegwater haar debuutbundel ‘Wisselplaats’. Het is een bundel in de reeks Open van Uitgeverij U2pi. De feestelijke presentatie is in de kapel van het voormalig klooster De Zwanenhof Retraitehuisweg 6, Zenderen, van 15.00 tot 17.00 uur.

In een poëtisch programma brengt Monique Wilmer-Leegwater, samen met een aantal bevriende dichters, ‘Wisselplaats’ tot leven. Daarnaast wordt ze geïnterviewd door haar redacteur Monica Boschman en is er zang van Marianne van der Post onder muzikale begeleiding van Jos Beunders. Na afloop is er gelegenheid om de bundel te kopen en te laten signeren.

De dichter Monique Wilmer-Leegwater

Monique Wilmer-Leegwater (1966, Borne) ontving voor haar gedichten diverse prijzen en eervolle vermeldingen. Ze stond op meerdere podia, waaronder Dichters in de Prinsentuin en het Warme Woorden Festival. In haar woonplaats Borne organiseert en presenteert zij poëzieavonden. Ook zet ze zich in voor poëzietijdschrift ‘Meander’ en is ze aangesloten bij de Klimaatdichters. In veel gedichten verwondert ze zich over de mens. Wat is zijn natuur? Wat betekent dat voor andere wezens, de dieren, de bomen, de dingen?

De bundel ‘Wisselplaats’

In ‘Wisselplaats’ geeft Monique Wilmer-Leegwater woorden aan de vervreemding tussen de mens en zijn natuurlijke omgeving. Waar is nog sprake van herkenning en verbondenheid? Is het hebben van een menselijke taal een voorwaarde om te mogen bestaan? In deze bundel klinkt de roep van een gezamenlijke oorsprong.

Omarmen we die nog of gaan we eraan voorbij? Een reflectie in poëzie

‘Wisselplaats’ is haar debuutbundel in zes afdelingen, het is de 23e bundel in de reeks ‘Open’ en verschijnt bij Uitgeverij U2pi. De redactieraad van deze serie bestaat uit Monica Boschman en Jos van Hest.

Wie de presentatiemiddag in de Zwanenhof wil bijwonen, kan zich aanmelden via: monique.a.wilmer@gmail.com.

Kijk voor meer informatie op de website van Monique Wilmer-Leeghwater

Kijk de video over Monique Wilmer-Leeghwater op Borneinbeeld

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne