Overweg Het Vlier in Zenderen per direct afgesloten

ProRail en gemeente Borne hebben per direct de onbeveiligde overweg Het Vlier in Zenderen afgesloten.

Gevaarlijke overweg

Nadat op donderdag 6 mei omstanders getuige waren van een bijna-ongeluk op de gevaarlijke overweg zonder waarschuwingssignalen en spoorbomen, heeft ProRail gemeente Borne het dringende advies gegeven per direct over te gaan tot sluiting. Dit advies is overgenomen door verantwoordelijk wethouder Martin Velten (spoorveiligheid).

Zondag 7 maart vond op deze ‘niet actief beveiligde overweg’ (NABO) een aanrijding plaats tussen een goederentrein en een bestelauto. Helaas kwam de inzittende van de auto hierbij om het leven.

Ondanks de waarschuwingsborden en hekken blijkt er dus toch nog sprake te zijn van een gevaarlijke situatie. Om meer ongelukken te voorkomen is de spoorwegovergang op vrijdag 7 mei 2021 afgesloten.

Nog niet definitief

Het sluiten van de overweg is nog niet defintief. Gemeente Borne werkt aan een formeel besluit tot onttrekking van de spoorwegovergang aan het openbaar verkeer. Het ontwerp-besluit wordt zes weken ter inzage gelegd. In die weken kunnen zienswijzen worden ingediend. De planning van de gemeente is dat de gemeenteraad vervolgens op 6 juli 2021 een definitief besluit neemt over de overgang.

Bekijk nieuws van de gemeente op de website van gemeente Borne

Volg het nieuws uit Borne

Een productie van RTV Borne