Overtuigende thuisoverwinning voor Apollo 8

Apollo 8 wist de derde competitiewedstrijd in de eredivisie overtuigend te winnen van Draisma Dynamo.

In Borne was het in vier sets te sterk voor Draisma Dynamo. Na de uitoverwinning tegen Sudosa Assen speelde Apollo 8 haar derde competitiewedstrijd in één week. In Borne was Draisma Dynamo de tegenstander. De eerste set ging nog verloren (23-25), maar de thuisploeg stelde orde op zaken en won de drie volgende sets in duidelijke cijfers (25-19, 25-16, 25-14).

Volle punten

‘We hebben de volle punten gepakt tegen een goede tegenstander’, reageert Marije ten Brinke. De wedstrijd begon gelijk op, maar geven we het uiteindelijk aan de eind van de set weg’. Gelukkig speelden we de rest van d’e wedstrijd met goeie energie. We lieten goed spel zien’.

Keurige overwinning

‘Een keurige overwinning op Dynamo’, zegt trainer Thijs Oosting. ‘De 1e set gaven we een 21-17 voorsprong weg en na een tumultueus einde van de set ging Dynamo er met de setwinst vandoor. In de tweede set werd matig gestart. Na een 1-7 tussenstand stond het door onder andere een serveserie van Lisa Louwrink binnen een mum van tijd 9-9. Vanaf die stand begon het goed te lopen bij ons. We gingen beter serveren, scoorden makkelijker onze eigen punten en ook blokkerend stond het goed.’

Woensdag volgende wedstrijd

Apollo 8 heeft een druk programma, op woensdag 2 november speelt het een uitwedstrijd tegen VC Zwolle topvolleybal. De wedstrijd begint om 20.00 uur in het Landstede sportcentrum.