Over ons – Organisatie

RTV Borne is het Onafhankelijk Journalistieke Nieuwsmedium van, voor en door Borne. Wij brengen dagelijks lokaal nieuws en info via Televisie, Radio, Website, Facebook, YouTube, Instagram, Twitter, Pinterest.

RTV Borne vormde tot medio 2020 samen met de lokale omroepen in Almelo, Enschede, Haaksbergen en Hengelo de Streekomroep @1Twente, die is verkozen tot Beste Streekomroep van Nederland 2019 ???

Het bestuur
Jaap Besteman – Voorzitter/Penningmeester
Henk van Wolferen – secretaris
Lukas Schoonhoven – lid

De medewerkers
RTV Borne werkt op dit moment met circa veertig medewerkers en allen uitsluitend op vrijwillige basis. 

Erkend Leerbedrijf
RTV Borne is een erkend leerbedrijf, ID 100663845

De geschiedenis
RTV Borne is op 27 oktober 1994 opgericht onder de naam Stichting Radio-TV Borghende. Het bestuur bestond destijds uit Bornenaren, te weten de heren J. Kleinman, J.M. Vos, K.A.B. Olthuis en H. Wals. 

Onze missie
RTV Borne is het Onafhankelijk Journalistieke Nieuwsmedium van, voor en door Borne dat zich richt op het voor, over èn met de inwoners van de Gemeente Borne maken en verspreiden van maatschappelijk relevante actualiteiten, informatie en amusement. Dit wordt cross-mediaal gerealiseerd via kanalen als de Radio, de Televisie, Social Media en het Internet.

Onze visie
RTV Borne fungeert als spiegel voor de samenleving van Borne, Hertme en Zenderen. Zij zal dientengevolge streven naar een brede herkenbare programmering waarin de hele gemeenschap zich herkent. RTV Borne wordt daarbij gecontroleerd door het Programma Beleidbepalend Orgaan. Dit orgaan stelt uiteindelijk de programmering van RTV Borne vast. Hierbij wordt erop gelet of deze voldoet aan de eisen die de Mediawet stelt aan publieke lokale media instellingen.

Onze doelstelling
De belangrijkste doelstelling van RTV Borne is het versterken van de lokale gemeenschap door het bevorderen van de onderlinge communicatie. 

ANBI info
RTV Borne is een Algemeen Nut Beogende Instelling, ook wel ANBI genoemd. Nadere informatie hierover kunt u vinden op de pagina https://borneinbeeld.nl/anbi-informatie/