Oranjecomité Borne zoekt het Kroonjuweel van Borne 2023

In aanloop naar Koningsdag zoekt Oranjecomité Borne ook dit jaar weer naar het Kroonjuweel van Borne.

‘Het Kroonjuweel van Borne’ is een eretitel die in coronatijd ontstond, nu twee keer is uitgereikt, en ook in 2023 weer een dorpsgenoot moet belonen voor zijn of haar bijzondere verdiensten.

Naast het organiseren van alle activiteiten op Koningsavond en Koningsdag wil Oranjecomité Borne ook dit jaar weer een Bornenaar in het zonnetje zetten. En hoe kan dat beter dan met het uitreiken van de titel Kroonjuweel van Borne?

De eerste keer, in 2021, ging de onderscheiding naar Tom ten Voorde, die door zijn adequate optreden het leven van zijn buurvrouw redde. In 2022 werd een ontroerde Rian Jannink-Schabbink beloond voor haar niet aflatende hulp aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

De lat ligt dus hoog, maar met 24.000 Bornenaren die stuk voor stuk belangrijk zijn voor anderen, weet Oranjecomité Borne zeker dat er ook in 2023 weer een dorpsgenoot is die de titel Kroonjuweel verdient. Bijvoorbeeld omdat hij al jarenlang op de achtergrond een vereniging draaiende houdt, belangeloos zijn straat opknapte, of op een bijzondere manier voor anderen klaarstaat.

Wie een dorpsgenoot wil nomineren, kan dat tot 16 april doen via een mail aan oranjecomiteborne@gmail.com. De winnaar wordt op Koningsdag verrast en in het zonnetje gezet, en mag zich vervolgens een jaar lang Kroonjuweel van Borne noemen.

Kijk voor meer informatie op de website van het Oranjecomité Borne

Meer over cultuur in Borne

Volg het nieuws uit Borne