Open Monumentendagen op 10 en 11 september

Tijdens de Open Monumentendagen zijn landelijk vele monumenten te bezichtigen, waaronder Museumboerderij Wendezoele.

In het weekend van 10 en 11 september vinden de Open Monumentendagen plaats. In heel Nederland openen duizend monumenten gratis hun deuren voor publiek om daarmee aandacht te vragen voor het Nederlands cultureel erfgoed dat toegankelijk dient te blijven en daarmee behouden voor een breed publiek.

Museumboerderij Wendezoele ‘neugt oe’ om tijdens deze dagen één van de best bewaard gebleven boerderijen van het landgoed Twickel te komen bekijken namelijk het monumentale Erve Brinkcate uit 1859. De boerderij is ingericht als museumboerderij en gelegen tussen goed onderhouden akkers, tuinen, boomgaard etc.

Over Museumboerderij Wendezoele

Museumboerderij Wendezoele is gevestigd op het prachtige Twickel-erf Erve Brinkcate en geeft bezoekers een beeld over de landbouw en veeteelt in Twente tussen 1900 en 1960. Er zijn naast de traditionele gebouwen op het erf met daarin wisselende exposities, een kleine veestapel, een kruiden- en groentetuin, gras- en akkerland. Hierop groeien gewassen die in de genoemde periode werden verbouwd. De exposities laten zien hoe het leven was op school, in de winkel en thuis op de boerderij.

Een heerlijke plek om het boerenleven van vroeger te ontdekken of even te relaxen met een kop koffie, thee of andere consumptie. Kinderen vinden het altijd prachtig, vooral omdat er ook buiten zoveel te ontdekken is.

Museumboerderij Wendezoele is op beide Monumentendagen geopend van 13.30 tot 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op de website van Open Monumentendag

Kijk voor meer informatie op de website van Wendezoele

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne