Open avonden Videoclub Borne

Laat je verrassen op een van de open avonden van de Videoclub Borne, woensdagavond 31 augustus (Filmen) en donderdagavond 8 september (Monteren).

Net als voorgaande jaren worden de open avonden voor belangstellenden weer gehouden in het clubgebouw van de Videoclub in Borne. Bezoekers zijn altijd verrast van de mogelijkheden die de Videoclub Borne hen te bieden heeft. Een groot deel van de eerdere bezoekers werd al lid om hun vaardigheden verder te ontwikkelen.

Ook nu wordt de mogelijkheid geboden kennis te nemen van wat de Videoclub het komende seizoen te bieden heeft. Zoals een workshop filmen (door professional Mirthe Fernandes) of leren van (en oefenen met) de montage programma’s DaVinci Resolve (Windows en Apple), Magix (Windows) of iMovie (Apple). Maar heb je een drone, ook dan kun je (in een aparte workshop) daar ervaring met filmen en monteren komen opdoen. De wat meer gevorderden kunnen in groepsverband meedoen aan ‘De Filmwerkplaats’ of individueel starten met de workshop ‘Portretfilm maken’.
En het is geheel gratis!!

De Videoclub Borne

De vereniging heeft circa 50 leden en is een van de grootste en meest actieve videoclubs van Nederland, waar naast kennis opdoen ook plaats is voor gezelligheid in een ontspannen sfeer! Zo kreeg Videoclub Borne vorig jaar de Nederlandse Hogenbijl prijs vanwege haar flexibiliteit en inventiviteit tijdens de corona tijd.

Naast het monteren van films worden vaak bekende gastsprekers uitgenodigd die veel ervaring hebben met specifieke onderdelen, bijvoorbeeld drones, gimbals of action cams. Regelmatig worden er buitenopnamen gemaakt en worden er excursies georganiseerd, zoals (komend seizoen gepland) naar het Twents festival voor de korte film in Oldenzaal en de Kalkwijck Distellers in Vriezenveen.

Praktisch info

Dit seizoen zijn er twee open avonden. Allereerst op woensdag 31 augustus met informatie over de ‘Film maken’ cursussen (De basis van het (video) filmen, drone films maken en bewerken, ‘De filmwerkplaats’ en ‘Portretfilm maken’). De tweede open avond is op donderdag 8 september met informatie over de ‘Film monteren’ cursussen (De basis van het (video) monteren, Da Vinci Resolve, MagiX, iMovie en FCP-X. Ervaren docenten geven op de open avonden uitleg over hoe zij in het seizoen van september 2022 tot en met april 2023 te werk gaan.

De aanvang van iedere avond is 20:00 uur (inloop vanaf 19:45 uur, einde circa 22:00 uur).
De toegang is gratis, de locatie is De Fontein, Twijnerstraat 6 in Borne (rechts om de kerk heenlopen voor de ingang). Aanmelden voor deze avond kan via een mail naar lau@hopmans.demon.nl (voorzitter Videoclub Borne, tel. 06-23408748).

Tot slot

Uiteraard wil de Viceoclub haar fysieke bijeenkomsten nog steeds (zo goed mogelijk) corona-proof doen! Dus blijft nog even gelden: fysiek de clubavonden bezoeken alleen als je minimaal 2 weken geleden volledig bent gevaccineerd en nu geen verdenking (of diagnose) van longontsteking of corona infectie hebt en de afgelopen 10 dagen niet in contact bent geweest met iemand die besmet is met (of verdacht is van) corona en je (de afgelopen 24 uur) geen corona symptomen hebt gehad (koorts, hoesten, loopneus, keelpijn, kortademigheid).

Kijk voor meer informatie op de website van Videoclub Borne

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van Videoclub Borne

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne