Ontmoet fotograaf Jan Dirk van den Burg bij Fotoclub Borne

Fotoclub Borne organiseert vrijdag 24 mei in het Kulturhus een inspirerende avond met de voormalige fotograaf des Vaderlands: Jan Dirk van der Burg.

Nederland is een land vol clichés en vol diversiteit. Hoe ga je daar als fotograaf mee om? Jan Dirk van der Burg neemt je mee en laat dat deze avond zien aan de hand van komische en hilarische beelden in zijn lezing.

Voor wie Jan Dirk nog niet kent: hij is in 2018 verkozen tot fotograaf des vaderlands en onder andere de man achter de vrolijk stemmende wekelijkse fotorubriek ‘# Heerlijk Genieten’ in het Volkskrantmagazine. Samen met Marcel van Roosmalen maakte hij de serie ‘Nederland onder het systeemplafond’. Dirk Jan is bekend van gastoptredens in het RTL programma ‘Het Perfecte Plaatje’, was finalist in ‘De Slimste Mens’ en sinds kort columnist in het fotomagazine PF.

Jan Dirk neemt je in deze energieke lezing in uptempo mee in zijn wereld met een PowerPointpresentatie die het concept ‘praatje & plaatje’ naar een andere dimensie knalt. Een vrolijke blik op alledaags Nederland, vol olifantenpaadjes, kantoorleven en voortuintjescultuur.

Ook zijn reflecties op sociale media en de reclamewereld passeren de revue. Niet zozeer een lezing over fotografie maar over een manier van zien. Een inspirerend verhaal voor iedereen die anders wil kijken naar het leven dat voor zijn voeten ligt.
Een geintje met een seintje dat nog lang zal blijven hangen.

Wil je deze avond bijwonen? Wees er dan snel bij en meld je aan via fotoclub-borne.nl.
Een kaartje kost € 7,50. Leden van de fotobond afdeling Twente hebben gratis toegang.
De lezing begint om 20:00 uur en tussendoor is er een pauze.

Locatie: Kulturhus Borne, Marktstraat 23 Borne.

Kijk voor meer informatie op de website van Fotoclub-Borne

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne