Onthulling openbare laadpaal Hertme

Het is zover! Bestuurders van elektrische auto’s hebben vanaf woensdag 22 februari 2023 de mogelijkheid om in Hertme de auto op te laden aan de openbare laadpaal.

Het gebruik van elektrische auto’s stijgt. In het kader van duurzaamheid wil de gemeente Borne de opkomst van elektrische voertuigen stimuleren. Om deze redenen wordt het netwerk van openbare laadpalen de komende jaren uitgebreid. Met de komst van een openbare laadpaal in Hertme biedt de gemeente bestuurders van elektrische auto’s de mogelijkheid om in al haar dorpen de auto in de openbare ruimte op te laden.

Op woensdag 22 februari 2023 onthult gemeente Borne in samenwerking met Vattenfall Incharge (leverancier van de laadpaal) op het Pastoor Veegerplein de laadpaal in Hertme.

Visie en Plaatsingsbeleid Laadinfrastructuur

De gemeente Borne heeft de ambitie om in 2050 geheel klimaatneutraal te zijn. Duurzame mobiliteit speelt een belangrijke rol om deze ambitie te bereiken. De komende drie jaar zet de gemeente een belangrijke stap met de realisatie van 146 publieke laadpalen in de openbare ruimte. Dit is echter nog maar het begin van een opeenvolging van ontwikkelingen waarmee mobiliteit in de gemeente Borne richting 2040 duurzamer wordt.

Kijk voor meer informatie op de website van de Gemeente Borne

Volg de politiek uit Borne

Volg het nieuws uit Borne