Onderlinge competitie Bornse Dam Vereniging

Meesterlijke truc van Ayla Plat.

Weer sensatie genoeg in de onderlinge competitie van de Bornse Dam Vereniging. Ayla Plat stond twee schijven achter tegen Arie Hanegraaf, maar het schier onmogelijke gebeurde. Met een meesterlijke truc wist zij de partij alsnog te winnen.

Loes Grooters stond lastig tegen Jos Moorman en moest het hebben van de plakkers, maar ze maakte een ernstige fout. Peter Behrens speelde verdienstelijk remise tegen de door de wol geverfde Hans van der Zon. Henk de Lange dreigde vast te lopen tegen Yuen Wong, maar Henk verraste Yuen met een offer en een oploopje. En dat was goed voor de remise. De topzware lange vleugel van Gerard Santen kon geen moment in het spel komen tegen een sluw opererende Jan Bosch. Willem Buschers boekte een snelle en overtuigende winst tegen Fons ten Broeke. Tenslotte won Nico Rosink in een overmachtseindspel van Leo Springer.

In de bondscompetitie won het Bornse team met de hakken over de sloot van Dokkum-Rinsumageest, maar dat had ook anders kunnen aflopen. Nico Rosink had een off-day en verloor en ook Roelof Jan de Haan kon het niet bolwerken. Ook Michiel Hagreis stond verloren maar hij damde stoïcijns door en bereikte nog een puntendeling. Ook Leo Springer kwam verloren te staan maar ontsnapte en het leek remise te worden, maar Leo won zowaar nog! Een overtuigend spelende Gertjan Kolsté leek in remise te moeten berusten , maar in een dun eindspel vergaloppeerde zijn tegenstander zich nog. Anton Jurg stond dik gewonnen maar liet zich toch nog de kaas van het brood eten en moest in remise berusten. Matthijs van Hofwegen won nadat zijn tegenstander een fraaie remise mogelijkheid had gemist.

Uitslagen onderlinge

G.Santen- J.Bosch 0-2
L.Grooters- J.Moorman 0-2
N.Rosink- L.Springer 2-0
H. de Lange- Y.Wong 1-1
B.Venneker- D.Oude Egberink 2-0
F. ten Broeke- W.Buschers 0-2
A.Plat- A.Hanegraaf 2-0
P.Behrens- H. van der Zon 1-1

Kijk voor meer informatie op de website van de Bornse Dam Vereniging

Meer sport uit Borne

Volg het nieuws uit Borne