Omroep MAX zendt De Beentjes van Sint-Hildegard uit

Deze film wordt grotendeels gesproken in de Twentse streektaal.

De beentjes van Sint-Hildegard is een Nederlandse film uit 2020 met in de hoofdrollen Herman Finkers en Johanna ter Steege. De film wordt grotendeels gesproken in de Twentse streektaal. De film is gebaseerd op het scenario van de Tsjechische film Teorie tygra uit 2016.

De luchtige dramafilm is eerder door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten uitgeroepen tot beste Nederlandse film van 2020 en trok meer dan 700.000 bezoekers in de bioscoop in het lastige jaar 2020. In de film, geregisseerd door Johan Nijenhuis, maakt Herman Finkers zijn filmdebuut.

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Zij houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt; ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Ze bepaalt Jan zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden.

In een poging meer ruimte te krijgen, maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In de film nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

De cast wordt onder meer gevormd door Herman Finkers, Johanna ter Steege, Leonie ter Braak en Daphne Bunskoek. De film is geregisseerd door Johan Nijenhuis.

MAX: De Beentjes van Sint-Hildegard
Dinsdag 27 april
Om 20.35 uur op NPO 1

Meer over cultuur in Borne

Volg het nieuws uit Borne

foto: September Film
Een productie van RTV Borne