Oekraïners organiseren hun jaarlijkse Onafhankelijkheidsdag in Kulturhus Borne

Oekraïense vluchtelingen die in de gemeente Borne wonen, nodigen iedereen uit om hun Onafhankelijkheidsdag op woensdag 24 augustus samen met hen te vieren.

De Onafhankelijkheidsdag van Oekraïne – op 24 augustus – is al 31 jaar de belangrijkste feestdag voor het hele Oekraïense volk. Dit jaar is deze dag nog belangrijker voor Oekraïense mannen en vrouwen over de hele wereld. Oekraïne kiest opnieuw voor vrijheid en verdedigt zijn democratische koers.

Vanuit de lokale Oekraïense gemeenschap kwam de vraag of zij hun onafhankelijkheidsdag in het Kulturhus konden vieren. En dat kon, het Kulturhus faciliteert dit evenement en ondersteunt waar mogelijk. Het programma is geheel in handen van bewoners van de Zwanenhof en MM Azelo, zij hebben de handen hiervoor ineen geslagen.

Oekraïense vluchtelingen die in de gemeente Borne wonen, nodigen iedereen uit om deze Onafhankelijkheidsdag op woensdag 24 augustus samen met hen te vieren. Zij willen aan ons het Oekraïne laten zien waar ze zo van houden. Modern, getalenteerd, met een rijke historie en een
bijzondere keuken.

Wat zou het toch fantastisch zijn als alle inwoners van de gemeente Borne samen vrijheid en democratie vieren op 24 augustus. En leren over elkaars cultuur.

Kijk voor meer informatie op de website van Kulturhus Borne

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne