Nieuwe schuimblusvoertuig voor brandweer Borne

Brandweer Twente krijgt binnenkort vijf nieuwe schuimblusvoertuigen, ter vervanging van het schuimblusvoertuig in Borne.

Ter vervanging van het schuimblusvoertuig, krijgt de brandweer Twente binnenkort vijf nieuwe schuimblusvoertuigen in Borne, vier tankwagens in de regio en de schuimcontainer. Op dinsdag 9 mei krijgt de kazerne in Borne het eerste nieuwe voertuig overhandigd.

Het schuimblusvoertuig

Het schuimblusvoertuig (SB) is een tankwagen met 16.000 liter water en 1.000 liter schuimvormend middel (SVM). Het specialistische voertuig wordt ingezet bij incidenten waarbij veel schuim nodig is, denk aan een vloeistofbrand. Maar de SB wordt ook ingezet als tankwagen bij grotere branden voor de aanvoer van water, branden waarbij langdurig bluswater nodig is en bijvoorbeeld bij een auto- of vrachtwagenbrand op de snelweg. Nog een verschil met de huidige tankwagen is dat de SB over een bluskanon op de bumper beschikt met een capaciteit van 4.000 liter per minuut. Zo kan ook op moeilijk bereikbare plekken de brand met veel water bestreden worden.

Locaties

De nieuwe SB’s komen te staan in Borne, Nijverdal, Weerselo, Goor en Haaksbergen. Met deze strategische plaatsing kan op iedere locatie in Twente het voertuig binnen een half uur ingezet worden. Het personeel van Borne is de afgelopen periode opgeleid. Zodra de overige vier voertuigen in Twente komen (juni), wordt de opleiding voor de andere kazernes afgerond.

Welkom in Borne

Op dinsdagavond 9 mei draagt de korpsleiding om 19.30 uur de eerste nieuwe SB officieel over aan de korpsleden van de kazerne Borne aan de Bieffel 11. Borne beschikt op dit moment als enige kazerne in Twente over een SB. Deze is echter 20 jaar oud en aan vervanging toe. “We zijn blij met de komst van deze nieuwe SB en we zijn onder de indruk van de prestaties van dit voertuig”, aldus Chris Faber, kazernecoördinator van Borne.

Kijk voor meer informatie op de website van Brandweer Borne

Volg het nieuws uit Borne