Nieuw speeltoestel voor Floraschool

De enthousiaste Kinder MR van de Floraschool heeft zelf een ontwerp gemaakt voor een nieuw speeltoestel.

Het speeltoestel op het schoolplein van Flora is al een tijdje aan vervanging toe. In januari is er een mooi bedrag opgehaald met de sponsorloop en vanuit het schoolbudget aangevuld. Samen met acht kinderen van de Kinder MR (medezeggenschapsraad met kinderen, voorheen leerlingenraad) zijn een aantal digitale ontwerpen gemaakt door de kinderen zelf. Het is de bedoeling dat het speeltoestel voor het nieuwe schooljaar geplaatst gaat worden.

Directeur Annemiek van Oosten: “We zijn erg trots op onze Kinder MR, want met deze manier van werken betrekken we heel bewust de kinderen bij dit project. Uiteraard onder begeleiding en binnen bepaalde grenzen, bepalen de kinderen zelf wat het gaat worden. De kinderen zijn immers degenen die gebruik gaan maken van het speeltoestel. Met veel ideeën en verantwoordelijkheidsgevoel zijn de kinderen vol enthousiasme aan de slag gegaan.”

Isa (leerling groep 5): “Het was erg leuk om te ontwerpen, omdat het speciaal is dat we dat mochten doen.” Jasper (leerling groep 7): “Ook was het erg leerzaam. We moesten letten op het gebruik van de ruimte, veiligheid, het moet leuk zijn voor groep 3 tot en met 8 èn we moesten binnen het budget blijven. Eigenlijk was het een soort game.”

Jos van TnT-speeltoestellen: “Bij de Floraschool hebben we voor het eerst ons ontwerpprogramma in zijn volledigheid gebruikt en zijn, voor de verandering, de kinderen aan de slag gegaan met het ontwerpen. Fijn dat we het vertrouwen kregen om samen met de kinderen een mooi speeltoestel te ontwerpen en dat we school kunnen ontzorgen door alles van A tot Z te regelen.”

Benieuwd naar de ontwerpen van dichtbij? Kom op vrijdagmiddag 14 juni van 12.00 tot 12.45 uur en van 14.15 tot 17.00 uur langs bij de open middag van Basisschool Flora. U bent allen van harte welkom!

Kijk voor meer informatie op de website van de Florabasisschool

Bekijk het making-of filmpje op Instagram

Volg het nieuws uit Borne