Netwerkbijeenkomst over stille armoede in Borne wordt goed bezocht

De partners van het Sociaal Hus hebben op dinsdag 14 februari een netwerkbijeenkomst rondom stille armoede georganiseerd in het Kulturhus in Borne.

De netwerkbijeenkomst werd georganiseerd voor mensen die in hun (vrijwilligers)werk te maken hebben met stille armoede. Er kwamen meer dan 50 mensen op af.

Het is voor een grote groep mensen steeds lastiger om rond te komen. Het doel van de netwerkbijeenkomst was om te vertellen welke mogelijkheden er in Borne zijn voor de mensen die moeilijk rond kunnen komen. De bijeenkomst startte met algemene informatie over stille armoede, in de vorm van drie presentaties.

In de eerste presentatie stond de financiële ondersteuning die Wijkracht biedt via het Sociaal Hus centraal.

Als tweede werden verschillende fondsen en tegemoetkomingen besproken, die ervoor zorgen dat zowel kinderen als volwassenen mee kunnen doen. Zo is er een fonds voor sport, cultuur, maar ook een tegemoetkoming voor onverwachte uitgaven.

Tot slot is de regeling ‘Hulp bij verlagen energiekosten’ toegelicht. Deze regeling biedt inwoners verschillende mogelijkheden om armoede door hoge energielasten tegen te gaan.

Na de algemene informatie was er de gelegenheid om deel te nemen aan het speeddaten. Alle deelnemers kregen drie minuten de tijd om in gesprek te gaan met hun buurman of buurvrouw. Nadat de bel klonk werd er gewisseld van gesprekspartner. Op deze manier zijn er veel mooie gesprekken geweest en contacten gelegd.

Voor meer informatie over armoede, fondsen en tegemoetkomingen bent u welkom in het Sociaal Hus. Hier kunnen inwoners terecht met alle vragen over onder andere armoede, financiën, welzijn, zorg, wonen, vrijwilligerswerk, werk en inkomen.

Kijk voor meer informatie op de website van het Sociaal Hus

Volg het nieuws uit Borne