NEO verslaat hekkensluiter Germanicus met 4-1

In een bij vlagen rommelig duel heeft NEO uiteindelijk het aanwezige krachtsverschil in ruime cijfers uitgedrukt.

Tekenend voor een paar fases in de wedstrijd was dat Germanicus in ondertal een aantal enorme kansen kreeg en ook scoorde.
Vanaf de aftrap ontspon zich een duel zoals verwacht werd. NEO met erg veel balbezit en Germanicus gokkend op de omschakeling. Dat leverde in het eerste kwartier zelfs een drietal schoten van de gastheren op, waarvan twee van Milan van der Weide. Namens NEO schoot Ron Spoler in die fase nipt over.

Na dat kwartier zette NEO de thuisclub nog meer vast op eigen helft en dat leverde een aantal kansen op. Ron Spoler zag zijn van richting veranderde schot ternauwernood gered door goalie, Stef Rompelaar schoot uit een lastige hoek voorlangs na goed werk van Mats Velner, Rick ten Tusscher schoot recht op en na een puntgave actie van Jasper Scholten kreeg Stef Rompelaar zijn voet et niet tegen de bal.

Tien minuten voor rust kreeg Erwin Moddejongen namens Germanicus een enorme schietkans, maar Bas Spenkelink blokte de bal in een uiterste poging. Uit de daaropvolgende corner kon dezelfde speler inkoppen, maar de NEO-defensie kon de bal wegwerken en uit de razendsnelle counter die daarop volgde besloot Ron Spoler de bal in kansrijke positie aan Stef Rompelaar te geven in plaats van zelf af te drukken. Helaas was de pass onnauwkeurig en verdween de kans als sneeuw voor de zon.

Op slag van rust twee cruciale situaties. Eerst liep Abdallah Tsatsajeva tegen een oerdomme tweede gele kaart aan, waarna een minuut later Bas Spenkelink op fenomenale wijze de bal in de bovenhoek schoot: 0-1, tevens de ruststand.
Met een man meer zou er geen vuiltje aan de lucht moeten zijn, maar Germanicus kwam sterk uit de kleedkamer en kreeg twee enorme kansen op 1-1. Thijs Terhalle moest bij een van die kansen alles in het werk stellen om een kopbal van van der Weide over te tikken.

Toen NEO na een minuut of tien de 0-2 maakte leek de wedstrijd gelopen. Jasper Scholtens inzet werd in eerste instantie nog geblokt door een verdediger, maar tegen de ingeschoten rebound was men kansloos.

NEO leek het duel zorgeloos uit te kunnen spelen, maar korte tijd later reageerde Reinier de Boer alert op een lange bal van achteren en kon zomaar de 1-2 aan laten tekenen, een goal waarbij de NEO-defensie er niet bijster goed uitzag.
Zonder groots te spelen greep NEO daarna weer het initiatief en nadat Stef Rompelaar twee keer pure pech had in de afronding leverde zo’n twintig minuten voor afloop leverde een mooie aanval de 1-3 op van Jasper Scholten. De manier waarop hij de bal voor zichzelf panklaar legde was uiterst fraai. Ron Spoler pikt uiteindelijk ook nog zijn goal mee door na een actie over de linkervleugel raak te prikken: 1-4

Germanicus verdiende een groot compliment, want af en toe werd de NEO-defensie met hun tiental nog in het nauw gebracht ook en Thijs Terhalle moest een paar keer handelend optreden om een tweede tegentreffer te voorkomen.
Op de uiteindelijke overwinning viel uiteraard niets af te dingen, maar NEO speelde bij vlagen nogal onzorgvuldig en die nonchalance zal er de komende vier duels echt uitgehaald moeten worden.

Door de overwinning is NEO nu, samen met WVV en TVC’28, officieel zeker van deelname aan de nacompetitie om promotie, maar uiteraard is de hoofdprijs voor alle drie clubs ook nog mogelijk.

Komende zaterdagavond om 19.00 uur speelt NEO de topper tegen WVV uit Winschoten dat dit kalenderjaar nog on geslagen is. Inzet van dit duel is de tweede plaats, een plek op de ranglijst die in geval van nacompetitie één minder te spelen wedstrijd zou betekenen. Winst zou bovendien betekenen dat de druk op TVC intact blijft.