NEO verliest bekerduel

Pover NEO is uitgebekerd na penalty-nederlaag tegen WVV’34.

In een erg matige wedstrijd, en voor voorlopig de laatste keer met publiek, heeft NEO niet aan kunnen sluiten bij de vorm van de competitie. Het gedreven spelende WVV’34 won na het nemen van strafschoppen en dat was niet eens onverdiend.

Zonder 5 spelers die vorige week wel in de basis startten startte NEO redelijk aan het duel, maar de echte drive en met name de accuratesse ontbrak bij veel spelers. NEO kwam voor rust nauwelijks tot kansen en zag dat WVV in het laatste deel voor de pauze steeds vaker voor het doel van Thijs Terhalle opdook. Het leverde overigens maar een paar kleine kansen op en 0-0 halverwege leek logisch. Tot een schotje van Gijs Pierik totaal verkeerd werd beoordeeld door Terhalle en de bal pardoes in het doel verdween: 0-1.

Na de thee een aantal andere spelers aan de start en NEO ging wel wat voortvarender te werk. Het euvel van de erg matige passing en slordigheden aan de bal leidden ook in het tweede bedrijf maar sporadisch tot mogelijkheden. Tot de 71e minuut, toen Jesse Keur een uitstekende interceptie had, opstoomde naar het strafschopgebied en daar stond Stef Rompelaar die de bal snoeihard in het dak van het doel ramde: 1-1.

In de laatste 20 minuten kon het duel alle kanten op. NEO miste via Stef Rompelaar nog een mooie kans en Ron Spoler had na een prachtige actie ook de 2-1 op de schoen, maar zijn inzet scheerde rakelings naast. Maar ook WVV kreeg nog een paar riante mogelijkheden en raakte, na een van richting veranderd schot, zelfs nog de buitenkant van de paal. Uiteindelijk bleef het gelijkspel op het scorebord staan.

De penaltyreeks die op de 1-1 volgde werd beslist door de misser van Jesse Keur, want alle andere spelers scoorden.

NEO is derhalve uitgebekerd en kan zich focussen op de competitie in 2J en met name op het allesbeslissende duel om de eerste periode, volgende week in Schalkhaar. Een ding moge duidelijk zijn, niet scherp zijn vanaf de aftrap levert je problemen op tegen welke tegenstander dan ook.

Kijk voor meer informatie op de website van RKSV NEO

Meer sport uit Borne

Volg het nieuws uit Borne