NEO pakt eerste periode winst

c

In een enerverend duel heeft NEO middels een 2-2 gelijkspel bij het sterke Schalkhaar de eerste periode winst in de wacht gesleept.

NEO begon erg matig aan het duel op het sportpark Horsterhoek. Ze kwamen al snel 1-0 achter. Ongeveer een kwartier voor rust kwam de 1-1 voor NEO, een goede actie van Ron Spoler bracht Jochem Stam in stelling. De sierlijke linkspoot draaide prachtig weg bij zijn tegenstander en zijn geplaatste schuiver was de doelman van Schalkhaar te machtig. Na de rust kwam NEO weer op een achterstand, want de spits van Schalkhaar maakte de 2-1. Maar NEO herpakte zich, want zo’n 5 minuten voor tijd legde de scheidsrechter de bal op de stip voor NEO en deze kans op de gelijkmaker werd overtuigend benut door Max Brunninkhuis. De stand na het laatste fluitsignaal: 2-2.

Omdat de andere titelkandidaat, Eilermark, met 3-2 verloor bij de reuzendoder van 2J Grol uit Groenlo, lag er voor NEO een mooie kans om de periode te pakken. Het was na afloop bibberen en beven voor de mannen van Michel Steggink, want toen het duel in Schalkhaar was afgelopen moest er in Groenlo nog bijna een half uur worden gespeeld. De stand was toen nog 2-0, maar toen Eilermark via twee goals gelijk had gemaakt lag een teleurstelling in het verschiet. Via de livestream uit Groenlo was te zien dat Grol uiteindelijk toch won waardoor NEO kon feestvieren en het is toetje aan het eind van het seizoen van de partij.

Een periodetitel is uiteraard mooi, maar de totaalstand is minstens zo belangrijk en volgende week kan NEO de borst natmaken als Grol naar ’t Wooldrik komt. Voorwaar een tegenstander van formaat met achtereenvolgende zeges op Schalkhaar,  Achilles’12 en Eilermark. Helaas wordt er ook dan weer zonder publiek gespeeld