NEO nog maar één zege verwijderd van kampioenschap

NEO na 3-3 gelijkspel bij Achilles’12 nog één zege verwijderd van het kampioenschap.

In een spectaculaire wedstrijd met zes goals, een keer of zes paal en lat, twee strafschoppen en de nodige gele kaarten heeft het 3-3 gelijkspel van NEO bij Achilles’12 ertoe geleid dat de aanval op de koppositie door de mannen van Omar Wennink afgeslagen kon worden. Het gat blijft vijf punten, terwijl Bon Boys door de zege tegen Eilermark nu op vier punten staat. Een simpel rekensommetje leert dat NEO nog één zege van de titel verwijderd is, met nog duels stegen BWO en Wijhe’92 op het programma.

De belangen waren groot afgelopen zondag op ‘t Wilbert. NEO kon theoretisch kampioen worden en Achilles’12 kon de achterstand verkleinen tot twee punten. Al gauw bleek dat de titel er voor NEO sowieso niet in zou zitten op deze speeldag, want Bon Boys stond al vlot met 3-0 voor. Geen nederlaag oplopen bleek daarom het devies. Het duel stuiterde alle kanten op, met beide ploegen lopende het duel op voorsprong en uiteindelijk stokte de productie bij 3-3 en daarmee werd wel recht gedaan aan de krachtsverhoudingen hoewel NEO op een tweetal momenten het duel in het slot had moeten gooien.

Een uiterst boeiende wedstrijd eindigde daarmee onbeslist en daar viel niet zoveel op aan te merken. Achilles’12 heeft nog maar één punt nodig voor een vervangende periode, met als inzet de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. NEO heeft op zijn beurt nog één zege nodig om de titel binnen te slepen. Daarvoor heeft het nog twee kansen, thuis tegen BWO en uit bij Wijhe’92. Op papier zouden ook twee gelijke spelen voldoende zijn omdat het doelsaldo ten opzichte van Bon Boys nog +10 is. Maar wat zou het mooi zijn als komende zondag, thuis op ‘t Wooldrik, de kroon op een mooi seizoen gezet zou kunnen worden.

Kijk voor meer informatie op de website van Neo


Meer sport uit Borne

Volg het nieuws uit Borne