NEO neemt drie punten mee uit Roden: 0-2

NEO heeft in Roden de derde overwinning in 2023 gepakt en daarbij meteen voor de vierde achtereenvolgende wedstrijd geen tegengoal hoeven te incasseren.

Waar Leco Zeevalkink, de vervanger van Thijs Terhalle, in de duels tegen SVBO en Jubbega vrijwel niets te doen had, kreeg hij in Roden meer arbeid te verrichten, maar de goalie kweet zich uitstekend van zijn taak. De 2-0 overwinning was terecht, hoewel Roden wel degelijk de kansen had om een beter resultaat te behalen.

Net als nagenoeg alle andere wedstrijden kreeg NEO een afwachtende tegenstander tegenover zich. Het geplaagde Roden leunde achterover en liet NEO het spel maken. Dat deed de ploeg geduldig en door de lopende mensen werden er regelmatig openingen in de defensie van de gastheren gevonden.

Als na een minuut of acht leverde het vele balbezit de 0-1 op. Stef Rompelaar werd vrijgespeeld op de rechtervleugel en zijn strakke schot werd dan wel gestopt door Roden-goalie Niels Willems, maar de rebound was een prooi voor Ron Spoler die van dichtbij binnenschoot.

In de fase na de treffer had NEO een groot overwicht, maar verzuimde de score uit te bouwen. Ron Spoler schoot recht op de keeper na een mooie actie, Stef Rompelaar kwam een teenlengte te kort bij een strakke voorzet van Ron Spoler en Rick ten Tusscher noopte Willems tot een fraaie redding na een goede actie van Kevin Roesink.

Na een half uur kwam Roden beter in de wedstrijd en toen de bal ineens ‘doodviel’ na een hoekschop belandde de bal via een NEO-been bijna in het eigen doel. Ook de volgende twee kansen waren voor de thuisclub. Eerst werd een man op de linkervleugel vrijgespeeld, maar kon diens schot nog net gekraakt worden. Het leek uitstel van executie toen Nick ter Arkel alleen op de NEO-veste afstevende, maar het schot van Rodens topscorer ging ruim naast.

Nadat een lob van Stef Rompelaar over ging en Kevin Roesink zijn schot, na een lange aanval, gekraakt zag, moest Leco Zeevalkink vlak voor de thee nog twee keer handelend optreden en met name de tweede redding, met de voet, was hard nodig om de ruststand op 0-1 te houden.

De thee was nog maar nauwelijks op of Roden kwam bijna op 1-1. De bonkige spits Olivier van der Tuin raakte de bovenkant van de lat en kort daarna moest Coen ten Tusscher alle zeilen bijzetten om een goal te voorkomen. Nadat Ron Spoler een schot bijna bij de tweede paal binnen zag vliegen schoot Hugo Steenbergen na een uur net over na een pass van zijn aanvoerder Rick Renkema, waarna NEO het heft weer geleidelijk in handen nam en na 70 minuten kwam de ploeg op 0-2. Max Brunninkhuis mocht, na twee nogal domme en identieke overtredingen van Roden, twee keer aanleggen voor een vrije trap. De tweede werd een prooi voor de ingevallen Bas Spenkelink die Willems in de licht klopte en vervolgens de bal van dichtbij intikte.

In het laatste kwartier nog een aantal kansen aan beide kanten. Ron Spoler stuitte met een schot met buitenkant rechts op Willems, Leco Zeevalkink redde nog een keer met de voeten en Max Brunninkhuis kon een weergaloze actie op de achterlijn net niet afronden.

NEO won, na het eerste uitduel bij Dalfsen, weer eens een wedstrijd op natuurgras en dat was uiteindelijk verdiend gezien het betere veldspel, hoewel de ploeg van Steggink het noodlot bijna over zichzelf afriep door de wedstrijd niet eerder te beslissen en door een paar slordigheden Roden een aantal aardige kansen toe te staan. Omdat ook TVC’28 won blijft de achterstand op de koploper drie punten.

Komende zondag komt Dalfsen op bezoek. Die ploeg won dit weekend met maar liefst 5-2 van Gomos en staat daarmee op dit moment op een veilige plek. Dat zullen de Sallanders zeker zo willen houden.

Kijk voor meer informatie op de website van RKSV NEO

Meer over sport in Borne

Volg het nieuws uit Borne