NEO behoudt koppositie

NEO nog steeds op de eerste plaats na 1-1 gelijkspel tegen Bon Boys.

Op een zonovergoten sportpark de Greune, heeft NEO een eerste aanval op de koppositie af kunnen slaan. Tegen de goed presterende Bon Boys werd gelijkgespeeld en daar hadden beide partijen na afloop wel vrede mee. Hoewel NEO zich eigenlijk tot matchwinner had moeten kronen. Ondanks een onthouden strafschop en een onterecht afgekeurde goal voor de rust en de 100% kans in de slotminuut. Daarentegen zal Bon Boys zich wellicht beklagen ook over een niet verkregen strafschop en een niet gegeven rode kaart voor Frank Valley.

NEO begon sterk aan het duel en Jochem Stam schoot een vrije trap rakelings naast het doel van Jens Keemers. Halverwege de eerste helft kwam de verdiende voorsprong op het scorebord. Mauro Lohuis denderde het strafschopgebied binnen, bediende Jochem Stam die uiteindelijk ten val werd gebracht. De gegeven strafschop was terecht en Stef Rompelaar klaarde de klus: 0-1. Op dat moment een terechte afspiegeling van de veldverhoudingen.

Korte tijd later claimde NEO opnieuw een strafschop na een overtreding op Stef Rompelaar en ook over deze zou geen enkele twijfel geweest zijn, maar arbiter Endeman besloot dat een tweede penalty blijkbaar te veel van het goede was. Tot overmaat van ramp werd ook nog een goal van NEO afgekeurd wegens vermeend buitenspel, terwijl de beelden op YT aangeven dat daar geen sprake van was.

NEO leek met de voorsprong de rust in te gaan, maar vlak voor de rust kwam Bon Boys op gelijke hoogte. Een verkeerde crosspass werd onderschept en via een steekbal kwam de bal bij Martijn Richters, die via het been van Coen ten Tusscher raakschoot. 1-1 bij rust derhalve.

Na de rust een belabberd startend NEO

De duels werden slap aangegaan en de ploeg was erg slordig in de passing. Het leverde meerdere hoekschoppen op voor de thuisclub, Bon Boys, die echter niets opleverden. Bon Boys was in die fase veel feller, ging de duels met veel meer passie aan en creëerde op die manier een overwicht zonder dat dat tot veel uitgespeelde kansen leidde.

In die fase was er ook de gele kaart voor Frank Valley, waar Bon Boys wellicht terecht claimde dat het een doorgebroken speler betrof. De slotfase van het duel blonk niet uit door goed voetbal, maar de spanning vergoedde veel. In die laatste fase kreeg NEO nog twee kansen. Eerst kon een strakke voorzet net niet verzilverd worden door twee inlopende spelers en in de dying seconds leek Mike Engelsman te kunnen scoren na een niet goed verwerkt schot van Jochem Stam. Helaas belandde het leer net achter de youngster, waardoor hij de bal niet goed kon verwerken. Al met al een puntendeling waarmee beide partijen konden leven. En door het verlies van Schalkhaar blijven NEO en Bon Boys op de eerste twee plaatsen staan.

Zondag 13 maart mag NEO eindelijk weer eens thuis spelen als Achilles’12 op bezoek komt. De geslepen en ervaren ploeg van Omar Wennink koppelt sterke wedstrijden dit seizoen aan relatief onverwachte missers. Maar dat de ploeg overloopt van kwaliteit moge helder zijn. Schalkhaar werd daar afgelopen weekend nog de dupe van.