Natuurwerkdag bij De Kloostergaarde Zenderen

De Kloostergaarde Zenderen neemt deel aan Natuurwerkdag op zaterdag 5 november.

De Kloostergaarde doet ook dit jaar weer mee met de natuurwerkdag op 5 november. De Kloostergaarde is een asortimentstuin en arboretum. Er groeien bijzondere planten en bomen, er is een gewone groentetuin en een voedselbos (in aanbouw). We doen grote najaar klussen als bladruimen, najaar snoeibeurten, herschikken van stukken voedselbos. Bovendien gaan ze een kapschuur bouwen. Ook komt er een nieuw wandelpad; daarvoor moeten ze snoeien en struiken verplaatsen.

Naast het stevige werk is het altijd gezellig en zorgen ze samen met het theehuis De Karmeliet voor lekkere koffie en een goede lunch.

Ze beginnen om 9.00 uur met koffie en een korte rondleiding. Rond 15.00 uur stoppen ze.

Parkeren of fiets stallen: bij het theehuis. De ingang van de tuin is langs de weg.
Adres: Hertmerweg 49, 7625 RH Zenderen.

U kunt zich aanmelden via https://www.natuurwerkdag.nl/klus/kloostergaarde-zenderen/2022-11-05 of bij voorzitter@sisl.info

Kalender Kloostergaarde 2023

De Kloostergaarde tuin in Zenderen is heel bijzonder en voor komend jaar is er opnieuw een mooie kalender met prachtige foto’s waarin alle seizoenen te zien zijn. Het is alweer de 6e kalender, deze keer gemaakt door Myrthe Effing. Zij is afgestudeerd aan de fotovakschool in Amsterdam met een speciale interesse in bloemen en ze maakte dan ook bijzondere detailopnames van bloemen en bomen.

De kalender wordt gepresenteerd tijdens de natuurwerkdag op 5 november rond ongeveer 10.30 uur. De kalenders zijn daarna te koop voor € 12,50 per stuk bij Theehuis de Karmeliet en te bestellen via voorzitter@sisl.info. De opbrengst van de kalenders is voor een goed doel, namelijk het verdere herstel van de tuin.

Kijk voor meer informatie op de website van De Kloostergaarde

Kijk voor meer informatie op de website van Myrthe Effing

Volg het nieuws uit Borne