Nationale Boomfeestdag

Stichting Nationale Boomfeestdag zet zich in om ieder kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten.

De stichting wordt bij het boom planten ondersteund door Staatsbosbeheer en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Kinderen die onder schooltijd een boom planten, leren op een speelse manier het belang van bomen voor klimaat en duurzaamheid. Ze zien hoe ze zelf kunnen bijdragen aan hun groene toekomst.

Kinderen van basisschool de Wheele hebben op woensdag 16 november meegeholpen om het nieuwe ‘Avontureneiland’ aan de Woolderweg een stukje groener te maken. De leerlingen hebben tijdens de Nationale Boomfeestdag een aantal bomen geplant op het Avontureneiland.

Het Avontureneiland is gerealiseerd op de plek waar eerst mavo Maris Stella stond. Bepaalde delen van die school zijn ook verwerkt. In het Avontureneiland is de trap nog zichtbaar die zich in de school bevond en is de schoorsteen en voormalige kelder omgebouwd tot een nachtverblijf voor nachtdiertjes.

Met behulp van de leerlingen, medewerkers van Twente Milieu en wethouder David Vermorken, wordt het Avontureneiland langzamerhand een mooie groene oase.

Kijk voor meer informatie op de website van Boomfeestdag

Meer over cultuur uit Borne

Kijk meer video’s uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Camera: Laurence de Groot en Gianluca Lucchetti
Montage: Laurence de Groot
Tekst: Gianluca Lucchetti

Een productie van RTV Borne