Na drie jaar eindelijk weer Vrijwilliger-ontmoet-Vrijwilliger

Sinds 2010 wordt de oogstgave van Stichting Melbuul’ndagen gebruikt voor het project ‘Vrijwilliger-ontmoet-Vrijwilliger’.

Als bedankje voor hun vrijwillige inzet voor de Bornse gemeenschap worden jaarlijks zo’n 40 vrijwilligers uitgenodigd om een culinaire avond te beleven bij Dorset. Stichting Melbuul’ndagen kon, in samenwerking met Willem Dankers en zijn team van Dorset, na drie jaar van afwezigheid eindelijk weer Vrijwilliger-Ontmoet-Vrijwilliger organiseren.

Binnen de gemeente Borne zijn er honderden vrijwilligers die zich jarenlang inzetten voor hun vereniging(en). Of dat nou voor een voetbalclub is, de folklore groep, een jeugdorganisatie of een evenementenorganisatie: mede door hun inzet heeft de gemeente Borne een levendige gemeenschap met tal van initiatieven. Voor velen van hen is hun inzet ‘vanzelfsprekend’, maar Stichting Melbuul’ndagen is het daar niet helemaal mee eens.

De stichting, die ooit is ontstaan vanuit de gedachte ‘samen werken, samen vieren’, heeft in het verleden de oogstgave geïntroduceerd. In eerste instantie werd er een eenmalig bedrag gegeven aan een instantie of goed doel, maar sinds 2010 wordt de oogstgave gebruikt voor het project ‘Vrijwilliger-ontmoet-Vrijwilliger’.

Op woensdag 23 november was het eindelijk weer zover en richtte voorzitter Patrick zich tot de groep: “We bieden jullie als vrijwilligers graag een speciale avond aan. Jullie zetten je op uitzonderlijke wijze in voor gemeente Borne en jullie verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Vrijwilligers zijn onbetaalbaar!”

Het bestuur van de Melbuul’ndagen, bestaande uit Patrick Mollink, Daan Meijer, Marloes Spekschate, Karin Spoolder, Wout Deterd en Corine Hofstra, horen tijdens hun rondje bellen om vrijwilligers persoonlijk uit te nodigen maar al te vaak opmerkingen zoals ‘Goh wat leuk en attent dat jullie aan mij denken!’ De genodigden zijn door andere vrijwilligers genomineerd om de culinaire avond bij te wonen. “Ook deze groep vrijwilligers krijgt kaarten uitgereikt om andere vrijwilligers te nomineren, zodat wij hen in 2023 kunnen uitnodigen. Het voelt daardoor extra persoonlijk en als een echte opsteker” meldt Marloes.

De avond, waarbij vrijwilligers uit diverse verenigingen uit Borne, Hertme & Zenderen samen met elkaar aan tafel gaan, heeft één gemeenschappelijke factor: veel van de uitgenodigde gasten kennen elkaar in eerste instantie niet. Tijdens de gezellige gesprekken blijken er echter wel vaak gemeenschappelijke connecties te zijn en kunnen de vrijwilligers onderling ervaringen uitwisselen. Frank Starke, één van de uitgenodigde gasten en voorzitter van CJV Borne, vertelt enthousiast: “Ontzettend leuk om andere vrijwilligers te ontmoeten en te spreken op zo’n mooie locatie. Ik vond het heel leuk om te horen waar andere verenigingen mee bezig zijn en dat gaat vast leiden tot nieuwe samenwerkingen. En niet te vergeten: het was natuurlijk ook fantastisch lekker eten!”

Een verzorgde avond, lekker eten, mooie ontmoetingen en een hele grote stapel met nieuwe nominaties. Geslaagde avond dus!

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Melbuul’ndagen

Kijk voor meer informatie op de website van Dorset

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne