Midwinterhoornblazers bij museumboerderij Wendezoele

Zondagmiddag 27 november 2022 op de eerste dag van de advent is de start van het midwinterhoorn seizoen.

Op het erf van de museumboerderij blazen de leden van de Midwinterhoornblazers Stad en Ambt Delden van 16.00 uur tot 17.00 uur de eerste klanken van dit seizoen over de Deldeneresch. Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen genieten van de nostalgie van ” ‘n Oaln Roop”. Het erf zal in passende stijl worden aangekleed met onder andere vuurkorven. In ‘t Spieker is het goed vertoeven en zijn diverse warme lekkernijen verkrijgbaar zoals chocolademelk maar natuurlijk ook gl├╝hwein. Het museum is gesloten, maar de toegang tot het erf is gratis.

Museumboerderij Wendezoele in finale Landelijke Erfgoedvrijwilligersprijs 2022

Het Twentse museum Museumboerderij Wendezoele staat in de finale van de landelijke Erfgoedvrijwilligersprijs 2022. Het vrijwilligersteam is genomineerd voor deze landelijke prijs, die voor de derde keer wordt uitgereikt. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 1 december in Diligentia te Den Haag door staatssecretaris Cultuur en Media Gunay Uslu.

Stemmen

Het is nog tot en met 25 november mogelijk om te stemmen via www.wendezoele.nl of via www.erfgoedvrijwilligersprijs.nl. De Erfgoedvrijwilligersprijs is een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om alle vrijwilligers in deze sector te bedanken voor al hun goede, nuttige en mooie werk. Vrijwilligers maken het mogelijk om al het culturele erfgoed dat ons land rijk is voor het grote publiek toegankelijk te maken. Stichting Nederland Monumentenland is de organisator van de prijs.

Midwinterhoornblazers: 27 november 2022
Tijd: 16.00 tot 17.00 uur
Plaats: Erf Wendezoele, Twickelerlaan 14 Ambt Delden
Toeging: gratis

Kijk voor meer informatie op de website van Museumboerderij Wendezoele

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne