Media Ukkie Dagen in bibliotheek Borne

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 5 t/m 12 april 2024 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar.

Voor groot en klein geldt; media zijn de hele dag om ons heen. Van ‘s ochtends vroeg, tot ‘s avonds laat worden we omringd door schermen, boeken, luidsprekers en apparaten die onze aandacht vragen. Die media hebben effect op een ukkie.

Ze kunnen prikkelen, in beweging brengen, je aan het denken zetten of juist zorgen voor ontspanning. Maar ook een bron van onrust vormen, overprikkelen of tè uitdagend zijn. Gelukkig zijn er ouders, vrienden, familie en opvoeders om de kleintjes regelmatig op een gezonde manier te helpen ontspannen. Met en zonder media.

Om kinderen en opvoeders hierbij te helpen, gaat de campagne over de invloed van media op ontspanning. Met concrete tips zorgen we voor de juiste balans in een bepaalde situatie.

Activiteit in Bibliotheek Borne

Ga tijdens de Media Ukkie Dagen met jouw peuter (2,5-4 jaar) naar de gezellige BoekStart ochtend: ‘Boek in beweging’. Er kan lekker ontspannen worden geluisterd naar een prachtig voorleesverhaal uit een actueel prentenboek. Na het voorlezen: Peuterdans door Maartje Mulckhuyse van Clandans!

Datum: woensdag 10 april
Aanvang: 09:45 uur tot 10:45 uur
Kosten: Gratis
Graag vóór 8 april aanmelden via: bibliotheekborne.nl

Kijk voor meer informatie op de website van Bibliotheek Borne

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van Kulturhus Borne Bibliotheek

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne