Mara Tanke uit Borne winnaar Kunstbende Overijssel 2020

De 17 jarige Mara Tanke uit Borne wint de eerste prijs in de categorie Dans.

Maandagavond 26 oktober zijn de winnaars van de voorronde van Kunstbende Overijssel 2020 bekendgemaakt. Jongeren van 13 t/m 18 jaar streden in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Maar liefst 20 deelnemers zijn in de prijzen gevallen met hun act of kunstwerk. Mara Tanke uit Borne werd eerste in de categorie Dans.

Mara Tanke is danseres en dansdocente bij dansstudio X-Dance. X-Dance-eigenaren Esmee Cornet en Hani Andary zijn ontzettend trots op Mara Tanke, die bovendien als jeugddocent bij de dansschool Tap en Modern-les geeft aan kinderen van 9 jaar en ouder. “Mara komt al sinds haar achtste naar X-Dance. Het is dan ook super om haar zo te zien groeien en hebben er natuurlijk het volste vertrouwen in dat ze ook de jury in Amsterdam overtuigt.” Mara Tanke wist in de voorronde de eerste plaats te pakken met haar solo performance in de stijl Contemporary. “Voor de dans liet ik me inspireren door alle coaching en lessen die ik krijg en probeerde hier vooral ook mijn eigen draai aan te geven”, aldus Mara Tanke.

De eerste, tweede en derde prijswinnaars krijgen een coachingstraject op maat. Daarnaast winnen ze een tas vol optredens, studiotijd, vrijkaarten en leuke goodies, beschikbaar gesteld door diverse instellingen, organisaties en bedrijven uit de provincie Overijssel. Alle eerste prijswinnaars gaan door naar de landelijke finale van Kunstbende op zaterdag 7 en zondag 8 november in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Doe jij ook mee ?

Kunstbende organiseert activiteiten voor creatieve jongeren van 13 t/m 18 jaar. Eenmaal lid van KLUB KUNSTBENDE blijf je op de hoogte van workshops, open podia en coaching in jouw regio. Pas als jij er klaar voor bent, kun je een act aanmelden en optreden op het podium. Zo doe je mee aan een selectieronde en/of voorronde in jouw regio, waarnaar je door kunt stromen naar de Landelijke Finale. Daarna worden de nummers één van de finale een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groot podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

foto’s: Robert Westera
tekst: Michel van der Voort
Een productie van RTV Borne