Lucinde Hesselink vindt het Golden Ticket bij Kringloop Borne

De Nationale Kringloopdag was een succes in Borne.

Zaterdag 2 oktober was de Nationale Kringloopdag, waaraan ook Stichting Kringloopbedrijf Borne deelnam. Het thema ‘Vind je geluk in de Kringloopwinkel’ gold vooral voor Lucinde Hesselink uit Borne die het Golden Ticket vond in de sfeervolle boekenhoek, tussen de kinderboeken. Een kooptegoed van 100 euro en een bos bloemen zorgden voor meerdere vreugdekreten op deze dag geluksdag: “Ik had al het gevoel dat ik even naar de Kringloopwinkel moest. En weet ik waarom!”

Nog meer geluk voor vele bezoekers

Bij binnenkomst kreeg elke bezoeker een mooi zakje met een lootje. Vol spanning openden de bezoekers gretig het zakje. Daarop werd soms een leeg briefje aangetroffen, maar vaak ook een nummer dat overeen kwam met een prijs van de prijzentafel of korting die kon oplopen tot 50%.

Golden Ticket

Dat het Golden Ticket in de boekenhoek werd gevonden, lijkt niet helemaal toevallig. De sfeervolle boekenhoek, voorheen een showroom, geldt ook als rustpunt in het doorgaans druk bezochte pand aan de Ambachtstraat. Er staat een koffie-automaat voor de bezoekers die daaraan behoefte hebben. Zij kunnen aan de leestafel plaatsnemen om hun nieuwe schatten eens goed te bekijken of een praatje te maken met anderen aan de tafel.

Kinderboekenweek-actie

Vanaf woensdag 6 tot en met zaterdag 15 oktober haakt de kringloopwinkel in Borne in op de Kinderboekenweek. In die periode krijg iedereen nog eens 30% korting op kinderboeken. ‘Wie de boekenhoek hier kent, weet dat we al zeer kleine prijzen hanteren. Maar om het lezen voor en door kinderen nog meer te stimuleren, hopen we toch nóg meer mensen blij te kunnen maken door deze actie’, alsdus bedrijfsleider Marco Pierik. ‘Voorlezen aan kinderen en samen meegenomen worden in een mooi verhaal, is niet alleen goed voor de woordenschat van je kind, maar biedt ook een prachtige kans voor verbinding met je kind. Ja, ik spreek uit ervaring’.

Over Stichting Kringloop Borne

De stichting Kringloop Borne heeft tot doel het exploiteren van een kringloopbedrijf, waarbij het aspect van recyclen (circulaire economie) een belangrijke drijfveer is. De laatste jaren is de nadruk van de bedrijfsvoering nog meer verschoven naar recyclen. Naast het splitsen van afvalstromen voor verdere verwerking door bedrijven, biedt de kringloop ook de mogelijkheid aan burgers om ‘tweede kans artikelen’ aan te schaffen in de winkel. Daarnaast is een doelstelling om arbeidsplaatsen te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, werkervaringsplaatsen te bieden, alsmede stageplekken en invulling van tijd voor taakgestraften.

Kijk voor meer informatie op de website van Kringloop Borne

Meer over ondernemen in Borne

Volg het nieuws uit Borne