Lever oude kabels en snoeren in voor een tweede leven

Veel schaarse metalen in oude kabels en snoeren zijn geschikt voor recycling.

Bijna iedereen heeft thuis een laatje of doosje met kabels en snoeren die niet meer gebruikt worden of zelfs nooit zijn gebruikt. Dat is zonde, want er zitten veel schaarse metalen in die geschikt zijn voor recycling. Tijd om ze in te zamelen dus! In Almelo, Enschede, Hengelo en Oldenzaal is dit mogelijk.

Lever oude kabels en snoeren in op de afvalbrengpunten of het Milieupark. Goed voor het milieu en sociaal. Want door het inzamelen van kabels en snoeren kunnen er workshops Kabelkunst aangeboden worden aan basisschoolleerlingen.

Op de afvalbrengpunten van Twente Milieu in Almelo, Enschede en Oldenzaal en het Milieupark in Hengelo worden de kabels en snoeren in speciale containers verzameld. Inwoners kunnen ze gratis inleveren. De volle containers worden naar Meesterwerk Werkprojecten in Oldenzaal gebracht. Daar worden de stekkers en transformatoren van de snoeren en kabels geknipt. Zo ontstaan mooie gescheiden stromen die geschikt zijn voor recycling door HKS Metals.

Basisscholen aan de slag met Kabelkunst

Vier volle containers met ingezamelde kabels en snoeren vertegenwoordigen de waarde van één workshop Kabelkunst voor basisschoolleerlingen groep 6 en/of 7 uit Almelo, Enschede, Hengelo en Oldenzaal. Basisscholen kunnen op www.twentemilieu.nl/kabelkunst zien hoeveel workshops er beschikbaar zijn en zich hiervoor inschrijven. Vier weken lang zamelen de leerlingen kabels en snoeren in op school. Als afsluiter krijgen ze les over recycling en gaan ze met de kabels en snoeren kunstwerkjes maken.

Regionale samenwerking met hart voor een betekenisvolle economie in Twente hebben Twente Milieu, Meesterwerk Werkprojecten en HKS Metals de handen ineengeslagen om dit project mogelijk te maken met ondersteuning van Stichting Eshuis Foundation. Het project heeft als inspiratiebron de Stichting Betekeniseconomie in Twente. Door middel van dit soort initiatieven hoopt de Betekeniseconomie in Twente de circulariteit aan te jagen en het bewustzijn op dit thema in de regio te vergroten door echt dingen te doen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Charlotte Postmus
Communicatieadviseur
06 – 81 13 83 60 | c.postmus@twentemilieu.nl

Foto: Raymond Hofsté

Kijk voor meer informatie op de website van Twentemilieu

Volg het nieuws uit Borne