Leerlingen basisschool De Vonder maken kennis met de bouw

Door een bezoek te brengen aan ‘Wij Bouwen de Toekomst’ maken de groepen 5 en 6 van de Vonder deze zomer kennis met de wereld van de bouw.

De toegangstickets voor dit themapark zijn aangeboden door Koert Terhürne, directievoorzitter bij Dura Vermeer Bouw Hengelo, en werden enthousiast in ontvangst genomen door de leerlingen. Al in een vroeg stadium ontdekken kinderen wat ze leuk vinden en wat ze willen worden als ze later groot zijn. In deze periode is de bouwsector voor hen vaak onzichtbaar. “De vraag naar vakkundig personeel zal de komende jaren verder toenemen waar anderzijds het aanbod van nieuwe instromers steeds verder afneemt. Door de leerlingen op deze manier in contact te brengen met onze prachtige branche kunnen we daar verandering in brengen” aldus Koert Terhürne.

Bouwers van de toekomst

De bouw- en infrasector staat voor een gigantische opgave, te denken valt aan de nieuwbouw en verduurzaming van honderdduizenden woningen, inclusief de vereiste infrastructuur. Al langere tijd spant de branche zich in om het tekort aan bouwpersoneel op te lossen en te zorgen voor voldoende aanwas. Te weinig jongeren kiezen momenteel voor een opleiding in de bouw en infra. Daarnaast is er ook veel onbekend over de diverse mogelijkheden en functies. Werken in de bouw moet daarom weer de status krijgen die het verdient.

Wij bouwen de Toekomst

Tijdens een bezoek aan het themapark neemt ‘de familie Bouwer’ de basisschooljeugd mee op avontuur. Een geweldige kinderbeleving waar kinderen hun ogen uitkijken. Een unieke ervaring in een theaterstuk vol muziek en interactie. Maar voordat ze het theater instappen, gaan ze eerst zelf aan de slag. Zo vraagt Manus Bouwer zijn gasten om tijdens een doe-tocht verschillende bouwmaterialen te zoeken om zo hun eigen materialenpaspoort te halen. Deze materialen kunnen de kinderen vinden tijdens verschillende activiteiten, van een speelkraan en verkeersplein tot een elektrafabriek.

Vanaf 16 juli geopend

De opbouw van het park is gestart en op 16 juli zullen de poorten van ‘Wij Bouwen de Toekomst’ opengaan. Met Vliegveld Twente als basis kunnen kinderen vijf weken lang genieten van alle innovaties die het themapark te bieden heeft.

Kijk voor meer informatie op de website van Wij bouwen de toekomst

Volg het nieuws uit Borne