Kunst in het Koetshuis

Nieuwe expositie van Riet Abcouwer in Het Koetshuis bij het Kulturhus in Borne.

REALISME IN OLIEVERF.

Kunstenares Riet Abcouwer exposeert in het Koetshuis. Zij heeft zich gespecialiseerd in het maken van prachtige gedetailleerde stillevens.

Geboren in Apeldoorn woont en werkt ze al jaren In Almelo. In de jaren ’70 volgde ze de opleiding aan de AKI te Enschede en kreeg les van Philip Kouwen en Johan Haanstra (die op dit moment nog exposeert in de KunstHal van Hof88). Ze volgde ook een aantal interessante masterclasses en kreeg onder andere les van Cornelis Le Mair, internationaal beroemd om zijn imposante stillevens, die hij opbouwt vanuit het traditionele schildersambacht.

Riet heeft hierin haar eigen weg gevonden, niet romantisch maar realistisch, gedetailleerd, een lust voor het oog. Haar onderwerpen zijn gevarieerd: veel uitgewerkte portretten in olieverf of acryl en aquarellen van bloemen of vruchten. Daarnaast doet ze aan modeltekenen, waarvan ze er velen verder heeft uitwerkt. “Er hangt een gedicht bij haar werk in het koetshuis, dat precies zegt wat ik met mijn werk bedoel,” vertelt Riet. Het gedicht is van Jaap Besteman ooit gemaakt bij een ontmoeting tussen dichters en kunstenaars.

‘KUNST in het Koetshuis’ is een Borns kunstenaarsinitiatief van de Stichting BArt (Borne Art) Jaap Besteman, Carel Harberink, Yvonne Denekamp, Elsa Snijders, Mirna Limon organiseren exposities met gevarieerd werk van professionele beeldend kunstenaars uit de regio in het Koetshuis bij het Kulturhus in Borne.

De expositie is tot en met april 2022 te zien in het Koetshuis bij Kulturhus Borne.

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van Koetshuis Borne

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne