Koninklijke onderscheiding voor Yvonne Hallema

Yvonne Hallema van Yvonne Hallema Art is onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zondag 14 november 2021 zou Yvonne Hallema worden onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Helaas kon dit vanwege de toen geldende corona maatregelen geen doorgang vinden. Ook de volgende datum 19 december 2021 konden de bij deze benoeming behorende versierselen niet aan haar worden haar uitgereikt door burgemeester Jan Pierik.

Verder moest ook de viering van het 30-jarig bestaan van haar galerie in Borne worden opgeschort. Ter compensatie had burgemeester Jan Pierik op 19 december wel een videogesprek met Yvonne Hallema, waarin hij de Koninklijke onderscheiding aan haar heeft aangekondigd. De officiële uitreiking is nu echter tot een nader te bepalen datum uitgesteld.

Yvonne Hallema heeft als zelfstandig galeriehouder een eigen galerie in Borne en eerder ook in Amsterdam en Ootmarsum. Naast dat ze een gerespecteerd en gewaardeerd kunstenares is, zet ze zich actief in voor de cultuursector. Zo is Hallema onder andere promotor van kunst en stimulator voor (jonge) kunstenaars. Verder helpt de kunstenares en galeriehoudster beginnende kunstenaars bij het vinden van hun professionele weg in de kunstwereld.

Hallema is tevens de initiatiefneemster voor de oprichting van de Bornse Beeldentuin in Daarnaast zet zij zich met haar enthousiasme en liefde voor het vak al jaren belangeloos in als ambassadeur en sponsor voor diverse goede doelen en evenementen in Nederland zoals: Darmkanker gala, Cure for Cancer, ALS en Quality of life. Hallema brengt deze doelen en evenementen extra onder de aandacht door naast de organisatie ervan ook (benefiet) veilingen te organiseren.

Haar inzet heeft ertoe bijgedragen dat Borne een bijzondere culturele plek heeft veroverd in de regio.

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van Yvonne Hallema

Meer cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne