Koningsdag 2022 in Borne gaat door

Koningsdag in Borne: eindelijk weer een koninklijk feest!

Na twee jaar coronastilte is het gelukkig zover: Koningsdag in Borne kan weer ‘ouderwets’ gevierd worden. En dat zal Borne weten ook. Oranjecomité Borne werkt al maanden aan een spetterend feest, en het programma wordt uitgebreider dan ooit. De vorige keer dat Koningsdag een echte feestdag was lijkt een eeuwigheid geleden. In 2019 stroomde het centrum van Borne voor het laatst vol voor de traditionele rommelmarkt, leuke kinderactiviteiten en een bijzonder concert.

Ook dit jaar zorgden de coronamaatregelen nog lang voor onzekerheid. Zeker voor evenementen met veel bezoekers, zoals Koningsdag in Borne al decennia is. Maar eindelijk kan het Oranjecomité het nu met zekerheid zeggen: Koningsdag, het kan weer!

Uitgebreider dan ooit

Opnieuw beslaan de festiviteiten rond Koningsdag twee dagen. Want op 26 april viert Borne de derde editie van Koningsavond. Het wordt een avond met feestgarantie, want met een show van coverband Headline is het Dorsetplein met zekerheid dé plek om op Koningsavond te zijn.

En dan moet Koningsdag nog beginnen. Op 27 april is het programma breder dan ooit tevoren. Een uitgebreider kinderplein voor de jongste dorpsgenoten en hun ouders, voor het eerst een koninklijk programma in het Kulturhus, spectaculaire demonstraties van sportverenigingen en de brandweer. Koningsdag 2022 heeft echt iedere Bornenaar iets te bieden. En natuurlijk ontbreken de rommelmarkt en het concert op het Dorsetplein niet.

Wie wordt het Kroonjuweel?

Naast alle activiteiten zoekt Oranjecomité Borne ook dit jaar weer naar het Kroonjuweel van Borne. Een traditie die in coronatijd ontstond, en zeker een vervolg verdient. Vorig jaar ging de titel naar Tom ten Voorde, die door zijn adequate optreden het leven van zijn buurvrouw redde.

Welke dorpsgenoot verdient het om dit jaar Kroonjuweel van Borne te worden? Bijvoorbeeld omdat hij/zij al jarenlang op de achtergrond een vereniging draaiende houdt, belangeloos zijn/haar straat opknapte, of op een bijzondere manier voor anderen klaarstaat?

Inzendingen kunnen tot 17 april worden gestuurd naar oranjecomiteborne@gmail.com.
De winnaar wordt op Koningsdag in het zonnetje gezet, en mag zich vervolgens een jaar lang Kroonjuweel van Borne noemen.

Kijk voor meer informatie op de website van Oranjecomité Borne

Volg het nieuws uit Borne