Kinderen bouwden en pimpten nestkastjes

Zaterdagmiddag 19 februari 2022 zijn kinderen uit Borne druk bezig geweest met een mooi en veilig plekje bouwen voor de vogels.

Het was zaterdag 19 februari 2022 na lange tijd weer een gezellige drukte in de Potkaamp, het bijgebouw van de Oude Kerk. Er werd hard gewerkt door een groepje kinderen. Het getimmer klonk boven alles uit. Hoe dat zit? Ze waren druk bezig met maken van hun eigen nestkastje!

Na wat uitleg gingen de kinderen zelfstandig aan de slag. Hier en daar werden ze een beetje geholpen, maar de meesten wisten prima hoe ze dit kastje in elkaar moesten zetten. Na het timmerwerk kwam de fase van pimpen: versieren, zodat het kastje opvalt tussen al die andere kastjes die zaterdag gemaakt werden. De één pakte er wat glitters bij voor op het dak, de ander koos voor verf om het dak een opvallende kleur te geven. Er ontstonden zo mooie kastjes waar de vogels ongetwijfeld erg blij mee zijn.

Deze activiteit sloot aan bij het thema van de Protestantse Gemeente dit jaar: Groen Geloven. Voordat de kinderen aan de slag gingen, werd er eerst met elkaar stil gestaan bij hoe je dat doet, groen geloven. Er werd nagedacht over hoe mooi God de aarde gemaakt heeft en welke opdracht de mens heeft gekregen. Wij mensen kunnen zorgen dat de schepping mooi blijft en dat de dieren er op een fijne manier kunnen leven. En daarom zijn de kinderen zaterdagmiddag creatief aan de slag gegaan om te zorgen dat de vogels hun nestje op een mooi en veilig plekje kunnen bouwen.

Kijk voor meer informatie op de website van PGBorne

Volg het nieuws uit Borne