In januari 2023 weer Sportgala Borne

De sportverkiezingen zijn weer terug na onderbreking van twee jaar.

Na een onderbreking van twee jaar vanwege het heersende coronavirus, wordt op vrijdag 20 januari 2023 in de gemeente Borne weer een Sportgala gehouden. Tijdens het evenement in het Kulturhus worden de sportman, de sportvrouw, de sportploeg, het jeugdteam en het sporttalent van 2022 gehuldigd.

De vierkoppige selectiecommissie benadert in deze periode alle sportverenigingen binnen de gemeente om een lijst op te stellen van voorlopige kandidaten voor de prijzen. Het kan natuurlijk zijn dat sporters die in Borne woonachtig zijn (een vereiste) elders dan in hun woonplaats bij een vereniging of individueel actief zijn en op basis van hun prestaties kunnen meedingen naar de prijzen. De selectiecommissie stelt uiteindelijk een lijst van genomineerden op, waarna een speciale jury moet bepalen wie de titels in de vijf categorieën veroveren.

De sportman, sportvrouw en sportploeg mogen net als in voorgaande jaren een fraai beeldje in ontvangst nemen dat wordt vervaardigd door de lokale beeldend kunstenaar Ruurd Hallema. Het sporttalent en het jeugdteam gaan met een mooie bokaal naar huis. Tijdens de gala avond in het Kulturhus worden op een groot scherm filmbeelden van de geselecteerde kandidaten getoond, geproduceerd door JW Videoproducties uit Borne.

Het meest recente Sportgala Borne dateert van januari 2020, toen in sporthal Het Wooldrik de beste sportlieden van 2019 in het zonnetje werden gezet. Destijds waren motorcoureur Mirjam Pol (sportvrouw), ultraloper Jan Albert Lantink (sportman), RKSV NEO (sportploeg), Handbal Twente B1 (jeugdteam) en schaatser Sebas Diniz (sporttalent) de gelukkige.

Kijk voor meer informatie op de website van Sportgala Borne

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van Sport gala Borne

Meer sport uit Borne

Volg het nieuws uit Borne