Het Openluchttheater Hertme mag u weer verwelkomen

https://openluchttheaterhertme.nl/

Er zijn al een aantal kleine evenementen gepland in het ‘Spookhoes’ bij het Openluchttheater Hertme.
‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Het Openluchttheater Hertme mag u weer verwelkomen!

De corona maatregelen zijn per 25 februari grotendeels opgeheven, wat betekent dat het Openluchttheater Hertme weer mooie evenementen kan organiseren in haar theater. Daar zijn ze natuurlijk enorm blij mee! Op dit moment wordt er druk gewerkt aan het theaterprogramma voor komend seizoen. Er zijn al een aantal kleine evenementen in het ‘Spookhoes’ gepland.

De historie van het ‘Spookhoes’

Henk Woolderink is streekhistoricus en doet al meer dan 50 jaar onderzoek naar de geschiedenis van Twente. Het Spookhoes in Hertme, gebouwd tussen 1580/1582, kent ook een bijzondere historie. Henk neemt u mee in het verhaal en de geschiedenis van dit bijzondere gebouw en zijn bewoners. Wie waren zij en welke rol hebben zij gespeeld in Twente? Hoe werd het gebouw gebruikt en waar komt de naam ‘Spookhoes’ vandaan? Kortom, het wordt een bijzondere middag voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Twente!
Zondag 13 maart, 15.00 uur.

Strijkersensemble Enjoy

Waar zou klassieke muziek beter tot z’n recht komen dan in het Spookhoes? Strijkersensemble Enjoy wordt gevormd door 14 enthousiaste en ervaren muzikanten. Het strijkersensemble laat u genieten van de prachtige muziek van Purcell, Händel, Respighi, Sibelius, Janáček en Bartók.
Zondag 3 april, 12.00 uur.

Trio Everthree

Laat u door Trio Everthree verrassen met muziek uit verschillende tijden, van ‘gouwe ouwes’ uit de jaren 60 tot nu. Het repertoire van dit trio bestaat uit bekende evergreens: nummers die iedereen bekend in de oren klinken, maar die we niet iedere dag meer horen. Een gezellige middag met muziek die u even brengt naar de tijden van toen!
Zondag 1 mei, 15.00 uur

Het openluchttheater houdt zich bij alle shows en concerten aan de dan geldende coronamaatregelen. Worden de maatregelen toch weer aangescherpt en heeft u kaarten gekocht? Dan krijgt u hierover bericht. Houd ook de website van het Openluchttheater in de gaten en lees de coronarichtlijnen op de website.

Kijk voor meer informatie op de website van het Openluchttheater Hertme

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne