Heren 1 Apollo 8 laat progressie zien

De jonge ploeg straalt een enorme werklust uit.

Afgelopen zaterdag speelden de heren van Apollo 8 hun eerste uitwedstrijd bij IJsselmuiden. Deze ploeg had in haar eerste wedstrijd verloren tegen SSS2 uit Barneveld.

De ploeg van coach Peter Gaillard was tot in hun tenen gemotiveerd om te laten zien dat ze in de 1e divisie thuis horen. In de 1e set begonnen zij sterk. Apollo 8 liep tegen een achterstand aan, 9-14. De ploeg uit Borne was te lief. Set Up ging door en liep uit naar een 22-14 voorsprong. Weliswaar kwam Apollo 8 terug tot 22-18, maar de mannen uit IJsselmuiden pakten de 1e set met 25-21.

In de 2e set pakte Apollo 8 brutaal op de opslag van Stef Vugteveen een 4-0 voorsprong. Deze werd voorsprong werd net zo hard weer ingeleverd, al dan niet met behulp van arbitrage. Mede door fouten van Apollo 8 liep Set Up uit naar een 11-8 voorsprong. Vervolgens kwamen de mannen van coach Henk Goor terug tot een 15-13 voorsprong. Helaas maakte Apollo 8 teveel persoonlijke fouten en waren onvoldoende in staat om Set Up haar wil op te leggen. Met 25-23 bleef ook deze set in IJsselmuiden.

Set Up had geleerd van de 2e set en pakte in de 3e set het initiatief met een 4-2 voorsprong. Apollo 8 bleef dit keer echter bij en knokte zich terug. In het middendeel van de set ging het over een weer. Bij 17-17 was het weer gelijk en ging het er in de eindfase van de set om spannen. Via een 20-19 en 23-22 voorsprong leek de ploeg uit Borne deze set te pakken. Door een foutopslag en een misverstand in de verdediging pakte Set Up opnieuw met 25-23 de setwinst.

In de 4e set voelde Set Up zich oppermachtig en greep het initiatief. De voorsprong werd vanaf het begin, 6-3 en 12-5, verder uitgebouwd naar 21-11. Niets lukte meer bij de mannen van Apollo 8. Er kwam geen bal meer aan de grond. Ondanks een kleine opleving, 3 punten op rij, ging ook deze set verloren met 25-17.

Toch liet de ploeg uit Borne zien dat ze zeker tactisch in staat zijn om het de tegenstander moeilijk te maken met een sterk blok en een strakke opslag. De jonge ploeg, gemiddelde leeftijd 20 jaar, straalt een enorme werklust ten toon. Per week wordt de ploeg sterker en op enig moment zal dat zich vertalen in punten en winst.