Hemelvaart activiteiten bij Museumboerderij Wendezoele

Musemboerderij Wendezoele organiseert op donderdag 25 mei een Knapzak-kinderwandeling en op zaterdag 28 mei het jaarlijkse Schapenscheren.

Op 26 mei (Hemelvaart) Knapzak-kinderwandeling.

Kinderen en (groot)ouders kunnen tussen 13.30 uur en 15.30 uur starten bij de Wendezoele om een wandelroute van ongeveer 2,5 km te lopen. De entreeprijs voor de kinderen is € 2,50 en € 5,00 voor een gevulde knapzak met daarbij de route en een klein kompasje.

Lever je de knapzak na afloop weer in dan krijg je € 5,00 terug. Omdat er geen onbeperkt aantal knapzakken is geldt: op=op. Uiteraard mag je dan wel de wandelroute lopen en krijg je net als de anderen iets te drinken onderweg. De entree voor (groot)ouders die meelopen is gratis.

Zaterdag 28 mei om 14.00 uur schapen scheren.

Een schaapscheerder zet het schaap op zijn gat om hem zijn winterjas uit te doen. Vroeger ging dat met een schaapscheerdersschaar. Tegenwoordig met een scheerapparaat. De kunst van het scheren is om de vacht in originele vorm te behouden, dus geen flodders en plukken.

Vervolgens wordt de vacht gesorteerd in wol kwaliteit. Dit alles om de mooie wol te kunnen gebruiken voor het spinnen en de korte stukken voor andere doeleinden zoals vulling.
Leerzaam en leuk om te zien!

Het museum is gevestigd aan de Twickelerlaan 14 te Ambt Delden en is geopend elke woensdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Ook tijdens de Hemelvaart activiteiten.

Kijk voor meer informatie op de website van Wendezoele
https://www.wendezoele.nl/

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne