Gun alle kinderen een leuk dagje uit

Accommodaties en kortingskaartjes voor uitjes gezocht.

Kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben een leuk dagje uit of korte vakantie bezorgen – daar maakt de Werkgroep Uitstapjes van de Protestantse Gemeente in Borne zich weer sterk voor. Goos Griffioen, Rita Kremer en Jacqueline ten Veen vormen de werkgroep. Ze roepen iedereen op kortings- en vrijkaartjes of vakantieaccommodaties beschikbaar te stellen.

“Gelukkig ziet het ernaar uit dat uitstapjes dit jaar weer kunnen”, zegt Goos Griffioen. “Daarom doen we een beroep op alle inwoners van Borne. Hebt u vrijkaartjes of kortingskaarten voor bijvoorbeeld attractieparken of dierentuinen? En gebruikt u ze zelf niet? Gun ze aan kinderen die het minder breed hebben.” Rita Kremer vult aan: “Hebt u kaartjes die in de zomer geldig zijn, dan zoeken wij een match met een gezin dat juist graag naar zo’n park of dierentuin wil.” Ze voegt toe dat ook treinkaartjes of andere vervoersmogelijkheden welkom zijn. “Zo kunnen gezinnen zonder eigen auto er óók opuit.”

Vakantiehuisje en caravan tegen kostprijs

Jacqueline ten Veen hoopt daarnaast dat er mensen zijn met een vakantiehuisje of caravan in de omgeving. “Als die in de zomervakantie een paar weken leeg staan, wilt u die wellicht tegen kostprijs verhuren. Daar zou u zo’n gezin een groot plezier mee doen.” Ook voor andere ideeën om op een betaalbare manier kinderen en hun ouders een leuke vakantie(dag) te bezorgen, staat ze open.

Aanbod doorgeven

Aanbod in vakantieaccommodaties mag doorgemaild of -gebeld naar uitstapjes@pgborne.nl of 06-4033 5202 (Rita Kremer).
Vrijkaartjes mogen in de brievenbus van de dames: Ligusterstraat 8, Molenkampsweg 37 of Kerkedennen 34.

Namens de kinderen bedanken ze iedereen alvast hartelijk.

Kijk voor meer informatie op de website van Protestantse Gemeente Borne

Volg het Nieuws uit Borne