Groente en Fruit specialist de Bleek wordt overgenomen

“de supermarkten zoeken naar iets goedkoops, wij zoeken naar iets lekkers.”

De Groente en Fruit speciaalzaak De Bleek wordt overgenomen door een jonge ondernemer. Evert Pross en Yvonne van der Sluis stoppen na 24 jaar en 1 maand. Per 1 oktober neemt de 34-jarige Maarten Sanderman uit Vroomshoop de zaak officieel over. Hij loopt nu al een maandje mee in de zaak aan de Bleek. Hij gaat het bedrijf op dezelfde wijze voortzetten. Ook de medewerksters Jolanda, Mirjan en Manon blijven in de zaak werken.

Evert (55) liep al enige tijd rond met de gedachte om het wat rustiger aan te gaan doen. “Ik begin elke morgen om 5.15 uur, want dan staan er 5 karren klaar, met verse groenten en fruit die uitgepakt moeten worden. Daarnaast verzorgen we al jaren maaltijden en die moeten klaar zijn voordat de zaak open gaat. Maarten ken ik al een tijdje en ik sprak hem tijdens een ontmoeting in onze kookclub. Ik gaf aan dat als ik iemand tegen kwam die interesse had, wel wilde stoppen met mijn zaak.” Maarten heeft zelf een groente- en fruitzaak in Vroomshoop. Hij dacht er over na en ging vervolgens in gesprek met Evert. Dat leidde uiteindelijk tot deze overname.

Veel plezier in Borne

Evert heeft samen met zijn vriendin Yvonne met heel veel plezier, ruim 24 jaar, in Borne gewerkt. “We hebben samen een prachtige band opgebouwd met onze klanten. Daar sta je ook graag 50 tot 60 uur per week voor klaar, maar nu gaan de jaren toch wel tellen. Ik ga niet stilzitten hierna, maar ik ga niet zoveel uren meer maken”, zo vertelt Pross. Hij is vanaf zijn 16de in de groente werkzaam geweest, eerst in loondienst bij een groentezaak en later bij Van Ginkel, die voornamelijk op markten stond. Evert zijn devies is altijd geweest “de supermarkten zoeken naar iets goedkoops, wij zoeken naar iets lekkers.”

Bezorgdienst blijft

Maarten Sanderman heeft de zaak in Vroomshoop van zijn vader overgenomen. Daarvoor was de zaak van zijn opa. Hij ziet een mooie uitdaging in Borne in de tweede zaak. “In Vroomshoop draait het prima. Maar een echte groei zit daar niet in, zodat ik graag deze uitdaging aanga. Er zit in Borne veel potentieel met de nieuwe wijk de Bornsche Maten. We gaan het concept van Evert en Yvonne graag voortzetten en daar zal het thuisbezorgen zeker een onderdeel van blijven.” Die bezorgdienst is begonnen in de Coronatijd en blijkt een groot succes.

Overname actie

Per 1 oktober is de officiële overname waarna Maarten, samen met Jolanda, Mirjan en Manon, de zaak voortzet. Elke dag zullen er vers gesneden groenten, salades en maaltijden verkrijgbaar zijn, met daarnaast de bezorgdienst. Hoe een eventuele overname actie eruit gaat zien weet Maarten nog niet “maar dat gaan we zeker doen”, zo sluit hij af. WA

op de Foto: Maarten (links) neemt de Bleek over van Evert en Yvonne

tekst en foto de week van borne