Gregorius gaat door!

Muziekvereniging St. Gregorius uit Hertme viert in 2022 haar honderdjarig bestaan.

De muziekvereniging is al op 22 augustus 1922 opgericht. Het initiatief werd in die tijd genomen door een aantal leden van het R.K. Kerkkoor van de St. Stephanusparochie in Hertme. Aanvankelijk was het de bedoeling om tijdens kerkelijke activiteiten, zoals processies, het parochiële koor te ondersteunen. Maar daar blijft het niet bij: als snel was de fanfare ook van de partij bij bruiloften en andere feestelijkheden. In 1959 wordt de muziekvereniging uitgebreid met een drumband, de voorloper van de huidige malletband.

Heden ten dage bestaat de muziekvereniging uit een fanfare, een malletband en een jeugd slagwerkgroep. Na een goede zomer, waarin we veel samen gespeeld hebben, zit het op dit moment natuurlijk niet mee. De pandemie zorgt er voor dat de repetities op “on hold” staan, dat optredens zijn geannuleerd en diverse projecten als Muziek in de Klas en Percussion Live Rookie worden verschoven.

Organisatorisch is er zeker geen sprake van stilstand. De diverse commissies zijn druk met het organiseren van diverse activiteiten. Want we gaan er vanuit dat we volgend jaar ons 100 jarig bestaan met veel muziek kunnen vieren.

We beginnen ons feestjaar op zondag 6 februari met een viering in de kerk van Hertme. De fanfare zal ondersteuning in de dienst verlenen, ook de slagwerkgroep zal dan van zich laten horen.

18 juni hebben we een groots jubileumconcert in het open luchttheater. Naast heel veel muziek zal er ook nadrukkelijk ruimte zijn om elkaar te ontmoeten

Op 9 juli vieren we een eeuwfeest met de inwoners van Hertme. De weide van het open luchttheater zal dan omgetoverd zijn tot een feestzaal in de open lucht.

Om het verleden niet te vergeten wordt momenteel hard gewerkt aan een jubileumboek. Er is gelukkig veel bewaard gebleven, waardoor we het verleden kunnen beschrijven en vooral ook voorzien van veel krantenknipsels, foto’s en ander bijzondere zaken. Voor het jongere verleden en het heden zijn interviews gehouden om het beeld over 100 jaar te complementeren.

Kijk voor meer informatie op de website van Muziekvereniging St. Gregorius

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Muziekvereniging St. Gregorius

Meer cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne